IZOLAN ZA LAS OB MEDALJO: "V končnici me je zmanjkalo, čutim veliko razočaranje"

Slovenija

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na domačem evropskem prvenstvu na Bledu zasedel četrto mesto med lahkimi skifisti in ponovil lanski dosežek iz Münchna. V preteklosti je Izolan na evropskih prvenstvih že dvakrat stal na zmagovalnem odru.

Izkušeni slovenski reprezentant je za Francozom Hugom Beureyjem, Italijanom Nielsom Torrejem in Švicarjem Andrijem Struzino zaostal že v prvi četrtini proge, nato pa mu razlike s hitrim ritmom ni uspelo izničiti.

Nekaj možnosti je ponujal finiš, saj se je Hrvat Švicarju na 1500 metrih približal na 75 stotink sekunde in slovenski reprezentant je znan po dobri končnici. A tokrat je Struzina našel odgovor in moč za protinapad. V ospredju je dolgo kazalo na zmago Italijana, a ga je v zadnjih zavesljajih prehitel Francoz.

"Nekaj minut po regati težko ocenjujem vse skupaj. Sami ste videli. V končnici me je zmanjkalo. Moral sem hitro v tekmo in to me je stalo uspeha. Že drugič zaporedoma sem četrti na evropskem prvenstvu. Zdaj moram to prespati in gremo naprej," je po tekmi povedal Hrvat, zadovoljen sicer s finalom: "A obenem čutim veliko razočaranje, ker sem ostal brez kolajne. Sezona je še dolga."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija