IZOLANKA V FINALU OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJ: Nina Kostanjšek prepričljivo dobila repasaž med skifistkami (FOTO)

Izola

Veslača Nina Kostanjšek in Izak Žvegelj bosta v nedeljo v Szegedu nastopila v finalu olimpijskih kvalifikacij za nastop na igrah v Parizu. Kostanjšek je prepričljivo dobila repasaž med skifistkami, Žvegelj je v polfinalu osvojil drugo mesto.

Isak Žvegelj z drugim mestom v polfinalu in Nina Kostanjšek z zmago v repasažu sta se uvrstila v finale A! V nedeljo se...

Objavil/a Rowing Slovenia dne Petek, 26. april 2024

V ženski konkurenci je Izolanka Nina Kostanjšek vodila od starta do cilja in imela v cilju pet sekund prednosti pred Turkinjo Elis Ozbay, ki si je kot zadnja priborila nastop med šesterico najboljših.

Že v četrtek so se v finale uvrstile Rusinja Tatjana Klimovič in Wiktoria Kalinowska iz prve predtekmovalne skupine ter Azerbajdžanka Diana Dimčenko in Ukrajinka Jevhenija Dovhodko.

Žvegelj je v polfinalu zaostal za Bolgarom Kristjanom Vasiljevom, ki je Blejca ugnal v finišu. Tretje mesto je osvojil Madžar Bendeguz Petervari-Molnar. Iz drugega polfinala so se na odločilno tekmo prebili Srb Nikolaj Pimenov, Belgijec Tim Brys in Ukrajinec Mikola Kalašnik.

V repasažu evropskega prvenstva, ki v Szegedu poteka sočasno z olimpijskimi kvalifikacijami, je Filip Matej Pfeifer osvojil tretje mesto v skifu in bo v soboto veslal za uvrstitev v finale C. V repasažu sta bila zanj na prvih dveh mestih, ki sta vodili v polfinale, neulovljiva Irec Paul O'Donovan in Bolgar Emil Nejkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija