IZPOLNJEVANJE POGOJA PCT NA MESTNIH AVTOBUSIH: Kontrolorji in inšpektorji bodo potnike brez ustreznih dokazil odslovili

Slovenija

Nadzor nad izpolnjevanjem pogoja PCT bodo na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) opravljali njihovi kontrolorji in zdravstveni inšpektorat. "Če potnik pogoja ne bo izpolnjeval, torej ne bo na vpogled imel dokazila, da je cepljen, testiran oziroma je okužbo s koronavirusom prebolel, bo moral zapustiti avtobus," so sporočili iz družbe.

Vladni odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom za potnike, razen za dijake in osnovnošolce, začne veljati v sredo.

"O tem bomo potnike obveščali z opozorilnimi nalepkami na postajališčih in pri vstopnih vratih na avtobusih, ter notranjih prikazovalnikih in zaslonih," so danes sporočili iz LPP.

Nadzor nad izpolnjevanjem pogoja bodo opravljali njihovi kontrolorji in zdravstveni inšpektorat. "Če potnik pogoja ne bo izpolnjeval, torej ne bo na vpogled imel dokazila, da je cepljen, testiran oziroma je okužbo s koronavirusom prebolel, bo moral zapustiti avtobus. V primeru, da potnik tega ne bo upošteval, bo primer prevzela policija," so v sporočilu za javnost zapisali na LPP.

Vse potnike prosijo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  15 .09. 2021 ob  09: 03
Testirajo naj tudi cepljene! Sej niso zaščiteni in še virus prenašajo!
Bella |  14 .09. 2021 ob  23: 00
manemebasat

RO ze ve zakaj je zlizan z obcino.Na obcini itak nic ne delajo, zdaj bo se manj fadige... Placa tece, se kaksni kovid dodatki.... cakam dan, ko se bo vse parazite iz drzavnih sluzb, kvazi agencij, ministrstev, muzejev, gledalisc zmetalo na cesto...
Martin Kacur |  14 .09. 2021 ob  21: 21
-2
Pa še maske na nos.
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  20: 13
Prekleta svinjarija! To je cista diskriminacija nas, ki skrbimo za mocan imunski sistem in smo se odlocili, da si nocemo vbrizgavati nekih eksperimentalnih snovi za katere nihce ne ve, kaksne posledice bodo povzrocile na dolgi rok. To je cisti teror in diskriminacija! Lahko vas je sram. Na RO pa niti ne dovolite komentirat pod clanek, kjer pravi, da niti na obcino ne moremo vec brez PCT nesmisla. Hebite se vsi po spisku, prodane duse in kriminalci!