JANŠA O DRUGEM KROGU POGOVOROV: 'Večinsko koalicijo je možno sestaviti, a denarja za vse, kar bi si kdo želel, ni'

Slovenija

Po besedah prvaka SDS Janeza Janše poteka drugi krog pogovorov za sestavo nove vlade, torej pogovor o vsebini. Seštevek prioritet potencialnih partneric kaže, da težave vidijo zelo podobno. Tako je eventualno, kar zadeva vsebine, možno sestaviti večinsko koalicijo, ki bo normalno reševala tekoče težave in nadoknadila še kakšne zamude, je pojasnil.

Po besedah Janše pri pogovorih za oblikovanje nove koalicije vse poteka tako, kot je običajno ob sestavljanju koalicije. Drugi krog pogovorov, torej o vsebini, je običajno najtežji in najbolj zahteven. "Ne nujno najbolj turbulenten, a tisti, ki dejansko odloči, ali je večinsko koalicijo možno sestaviti," je poudaril.

Vse potencialne partnerice so po njegovih navedbah podale svoje prioritete. Seštevek prioritet po njegovih ocenah pove, "da so tukaj svetle in zahtevnejše zadeve". "Dokaz neke zrelosti je to, da vse stranke, ki sodelujemo v tem pogovoru, nekatere ključne prioritete ali težave, ki so trenutno v Sloveniji, vidimo zelo podobno," ugotavlja.

Kar je vedno težava, pa so po Janševih navedbah finančni učinki. Trenutno njihov odbor za finance preračunava finančne učinke vsega predlaganega. Na prvi pogled Janša ocenjuje, da za vse, kar bi si kdo želel, denarja ni in se bo treba osredotočiti na prioritete ter delati na tem, da bo v prihodnosti več denarja, na podlagi katerega bodo zadostili tudi tistim predlogom, ki jih zagotovo v naslednjih dveh letih ne bo možno financirati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  14 .02. 2020 ob  18: 04
SE ve, da bo JJ denar vračal Orbanu iz državnega proračuna in tako zmanjka denar za vse zahteve!
kokodek |  13 .02. 2020 ob  17: 59
sicer pa denar lahko da Orban
kokodek |  13 .02. 2020 ob  17: 52
@jlz, pravilno si povedal !!!! ne vem , kako si Desus in SMC predstavljajo sodelovanje z SDS, če imajo ravno obratne poglede. Ali pa so vsi skupaj ene navadne merde, ki jim gre za poltrone !!!!
jlz |  13 .02. 2020 ob  14: 05
Ja, tudi on si je nadel umeten nasmeh. Pa tudi slinasto piše. Seštevek prioritet vseh strank pove "da so tukaj svetle in zahtevnejše zadeve". Ja madona, do včeraj pa so bile prioritete nazadnjaške, nezahtevne, temačne..? Ali med svetlejše spada privatiziranje zdravstva in šolstva, ter ustanavljanje cerkvenih šol? Pokristjanjevanje in RKC propaganda? Ampak, ne pozabi pa povedati, da znajo bit problem finance! Za kaj, za II.tir, je ceneje izgradnja tira Koper - Trst (Bulc?) in tako (ne počasi) hitro uničenje Luke Koper? Pripeljati Madžare najprej v Prekmurje, uničiti gospodarstvo Istre in pustiti, da bo Hrvaška mejila na Italijo, kot si to že kar "javno" želi? Če nikoli volivci nismo spregledali, bi bil sedaj že skrajni čas....