JANŠA O ZADRŽANJU DVIGA PLAČNEGA STROPA ZA ZDRAVNIKE: "Ustavno sodišče spet politizira"

Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša se je na odločitev ustavnega sodišča, da začasno zadrži določbo o dvigu plačnega stropa za zdravnike in zobozdravnike odzval na Twitterju. Po njegovi oceni ustavno sodišče spet politizira.

Ustavno sodišče je namreč do končne odločitve zadržalo izvrševanje člena zadnjega interventnega zakona, ki za zdravnike in zobozdravnike do 63. razreda zvišuje najvišji plačni razred, ki ga lahko dosežejo v sistemu plač v javnem sektorju.

"PKP 10 je vsaj začasno omogočil napredovanje najbolj sposobnih zdravnikov specialistov preko 57. plačnega razreda, v katerem se sedaj gnete največje število. S tem se omogoči premik navzgor tudi mladim zdravnikom, ki so prav tako podplačani. A ustavno sodišče spet politizira," je danes na Twitterju zapisal Janša.

Zahtevo za presojo ustavnosti dviga plačnega stropa za zdravnike in zobozdravnike so kot volivci vložili predsedniki petih sindikalnih central, in sicer predsedniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj, Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek, Konfederacije novih sindikatov Slovenije - Neodvisnost Evelin Vesenjak in Konfederacije sindikatov 90 Slovenije Peter Majcen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .02. 2022 ob  15: 11
za zdravnike plačni strop, za ostale fonjatura, haha
Ištrijan |  11 .02. 2022 ob  22: 34
ja, nad "našim" vsemogočnim, najboljšim, najpametnejšim, naj, naj, naj oh in sploh Janezem ne sme biti nihče, niti nebo! Samo on ve kaj je za družbo najboljše in najbolj prav, mi ostali plebejci ne moremo doumeti razsežnosti njegovega uma! Blagor narodu, ki ga ima!

#sarkazem off
kokodek |  11 .02. 2022 ob  19: 45
edino pravilno je odločilo sodišče, zdaj pa naj se vsi usedejo in se dogovorijo o plačah zdravnikov, sester, negovalk...še prej naj naredijo red, da si zdravniki ne bodo štampljali v javni ustanovi, delali pa v zasebni.....zakaj se v zvezi s tem ni oglasil Fides, zdravniška zborrnica, mladi zdravniki.......
vseved |  11 .02. 2022 ob  18: 02
10
Zmanjšat plače za 30% , ne pa zvišat!