JAVNO MNENJE O CEPLJENJU: Četrtina vprašanih bo še malo počakala, da vidi kakšni bodo učinki

Slovenija

Javnomnenjska anketa, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal, razkriva, da se namerava 32,9 odstotka vprašanih cepiti proti covidu-19 takoj, ko bo to mogoče. Januarja je bil delež teh 47 odstotkov, vendar je tokratna anketa ob tem pokazala tudi, da je bila petina sodelujočih v anketi že cepljena, poroča Nova24TV.

Javnomnenjska raziskava je pokazala, da se bo najvišji delež anketirancev (32,9 odstotka) cepil takoj ko bo to mogoče, skoraj četrtina (24,3 odstotka) jih želi še malo počakati in videti učinke. Dobra petina (21,5 odstotka) se jih ne namerava cepiti, petina vprašanih pa je bila že cepljena (20,6 odstotka).

Da se bodo cepili takoj, ko bo to mogoče, je odgovorilo več moških kot žensk, prav tako je več moških prepričanih, da se sploh ne bodo cepili. Starostna struktura pokaže, da se bodo takoj, ko bo mogoče, v največji meri cepili starejši od 55 let, sledijo jim stari med 35 in 54 let. Med tistimi, ki bi raje še malo počakali, je največ oseb, ki so stare med 18 in 34 let.

Po zadnjih podatki portala cepimose.si so v Sloveniji do sedaj cepili 370.814 oseb z enim odmerkom ter 145.097 z dvema. Največ ljudi so cepili s cepivom podjetij Pfizer in BioNtech, sledita AstraZeneca in Moderna.

Telefonsko anketiranje je Parsifal opravil med 12. in 14. aprilom, v raziskavo je bilo zajetih 762 anketirancev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija