JE TO KONEC ZA ŠVARC PIPAN? Vodstvo lastne stranke jo je pozvalo k odstopu

Slovenija

Predsedstvo SD je danes ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan pozvalo k odstopu. Takšen sklep so sprejeli zaradi ministričine objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski, je po seji predsedstva v izjavi za medije povedala predsednica SD Tanja Fajon.

Kot je povedala, je predsedstvo SD soglasno sklenilo, da Švarc Pipan pozovejo k odstopu s položaja. Predsedstvo je po njenih besedah opravilo zelo dolgo razpravo, na kateri sta bila na začetku navzoča tudi ministrica in nekdanji generalni sekretar na pravosodnem ministrstvu Uroš Gojkovič. Kot je dejala Fajon, so od vsega začetka želeli slišati več pojasnil in odgovorov.

V SD po besedah Fajon pričakujejo, da bo predsednik vlade Robert Golob spoštoval odločitev predsedstva stranke.

Ministrica za pravosodje Švarc Pipan se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. V SDS so proti ministrici danes vložili interpelacijo, premier Golob pa je na seji DZ v odgovoru dejal, da želi razčistiti, kdo je tisti, ki je glede nakupa sodne stavbe na Litijski zavedel vlado.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .01. 2024 ob  12: 17
vseved, seveda sodelujejo tudi druge stranke, a ti dve imata bogato kradljivo zgodovino...sicer pa je res, da pri krajah so vsi zelo enotni
vseved |  30 .01. 2024 ob  10: 14
@kokodek, ostalih strank namenoma nisi navedel?
kokodek |  30 .01. 2024 ob  09: 37
SD in SDS uradniki vsepovsod kradejo, stranke se sprenevedajo.... Švarc Pipan naj sproži vse postopke na policiji in na glas pove, kdo je posel naštimal in sprovedel, potem naj odstopi!!!!!
vseved |  30 .01. 2024 ob  08: 49
@siviovcar,klerodomobrančkom si stopil na rep.Delijo ti minuse.
siviovcar |  30 .01. 2024 ob  06: 59
-1
Lepo naj da odstopno izjavo premjer jo pa ne sprejme !!!!!Znano! Kaj Hojs je že odstopil?