JELINČIČ BI UKINIL BREZPLAČNO CESTNINO ZA UKRAJINCE: Če imajo za luksuzna vozila, imajo tudi za vinjeto!? (ANKETA)

Slovenija

Vlada Republike Slovenije je med ukrepi "Pomoči Slovenije državljanom Ukrajine" sprejela tudi sklep, da vozilom z ukrajinskimi registrskimi številkami do 3,5 tone največje dovoljene mase, za katera bi bila sicer obvezna uporaba e-vinjete, te ni potrebno kupiti. V Slovenski nacionalni stranki zdaj vladi predlagajo, naj sklep prekine. Pojasnili so, zakaj.

Kot pravijo v SNS, je na slovenskih avtocestah opaziti predvsem vozila z ukrajinskimi registrskimi oznakami, ki so višjega cenovnega razreda oziroma se jih uvršča med luksuzna vozila.

"V Slovenski nacionalni stranki menimo, da vozniki takšnih vozil ne potrebujejo pomoči Slovenije v smislu oprostitve plačila cestnine za uporabo slovenskih avtocest, zato vladi predlagamo, da ta ukrep nemudoma prekine, saj s trenutno veljavnim ukrepom v neenakopraven položaj spravlja slovenske državljane, ki so s svojimi prispevki zgradili avtocestni križ," so zato zapisali v pobudi vladi.

Kaj pa o tem menite vi? Vabljeni k izpolnjevanju spodnje ankete.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .07. 2022 ob  11: 05
začnite se že enkrat pogovarjati o miru in nehajte podpirati NATO in lažnive ZDA
Martin Kacur |  14 .07. 2022 ob  14: 12
Ma kaj na Regionalu lahko nehate delat reklamo temu štroncotu? Tko kot ste nehali Popoviču?
Spravite tudi njega na smetišče zgodovine.
manemebasat |  14 .07. 2022 ob  12: 45
10
Bravo td!
td |  14 .07. 2022 ob  12: 03
32
Tu pa tam tudi slepa kura zrno najde, tokrat je povedal pravilno. To seveda nima nobene veze s humanitarnimi prevozi, ti so vedno oproščeni kar vem.

@stiv rivs, v Donetsku in Lugansku so umirali 8 let (4-11.000 civilistov) pod bombnimi in drugimi napadi ukrajinskih nacistov, se predvidevam nisi oglašal? Ostali spremljamo že dalj časa in tudi razne druge vire mednarodno priznanih novinarjev in komentatorjev, ne samo ameriškega klovna na čelu Ukrajine. Mi se smilijo samo nič krivi ukrajinski reveži, ki jih je ogromno v tej najbolj korumpirani državi v tem delu sveta. Drugo, 90% bi rekel vseh podtikanj Rusiji, so se izkazale kot točno to, podtikanja in laži, ki jih je generiral NATO stroj za dezinformacije skupaj z ukrajinskimi oligarhi. Od ribičev, ki jih nihče ni pobil, do "požganih" vasi s strani bojda Rusije, kjer pa se je izkazalo, da gre za kadre iz filma Lepa sela lepo gore. itn itn itn.
Vsaka vojna je umazana in prva žrtev resnica, ima tudi Rusija več kot dovolj svojih problemov in temnih strani, ampak daj mo bit malo realni.
Stiv Rivs |  14 .07. 2022 ob  11: 28
-42
Ke štronzo je ta gospod.
V Ukrajini živi 40.000.000 ljudi, ki že mesece umira pod ruskimi bombami.
Ta prdec pa se spotakne na dragih avtomobilih nekaj premožnih ukrajincev.