JELINČIČ ŠOKIRAN NAD ODKRITJEM POLICIJE GLEDE GROZILNIH PISEM: Goznikarja označil za "podtaknjenca" in ga takoj vrgel iz stranke

Slovenija

Včeraj je v medijih odjeknila novica, da je slovenska policija ugotovila identiteto pošiljatelja grozilnih pisem premierju Janezu Janši in nekaterim drugim politikom z desnega političnega pola. Anonimna pisma z naboji naj bi po za zdaj še neuradnih informacijah pošiljal Teodor Goznikar, član Slovenske nacionalne stranke. Predsednik stranke Zmago Jelinčič je včeraj informacijo komentiral z opazko, da gre očitno za člana stranke, ki je "podtaknjenec". V SNS so nad novico šokirani, kot pravijo, takšna "ekscesna dejanja" najostreje obsojajo in sodijo. Na policiji sicer poudarjajo, da intenzivna kriminalistična preiskava še vedno poteka, zato zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov podatkov o morebitnih osumljencih ne razkrivajo.

Pošiljke z naboji, ki so jih oktobra prejeli premier Janez Janša, ministra Matej Tonin in Aleš Hojs, predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič in še nekateri vidni funkcionarji, naj bi pošiljal Celjan Teodor Goznikar, sicer član SNS. Za zdaj gre še za neuradne informacije, na katere pa se je med drugim odzval tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je prek Twitterja že čestital policiji.

Toliko bolj so nad informacijo presenečeni v Slovenski nacionalni stranki, kjer so v izjavi za javnost zapisali, da so "šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja". Kot so pojasnili, so novico izvedeli iz medijev in zanikali, da bi bil Goznikar desna roka predsednika stranke, kakor tudi ni član nobenih organov stranke.

"Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki," so še zapisali in dodali, da do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnili, ne bodo dajali drugih izjav.

Na Trojanah večkrat kupi krofe

Je pa Goznikar, po poročanju Večera sicer bivši poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje, kamor je bil postavljen v času aktualne vlade, za časnik povedal, da so celjski kriminalisti pred dvema dnevoma z njim "opravili razgovor kot z enim od sedmih osumljencev v tej zadevi". "In to zato, ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič," je zatrdil. Ob tem je bil kritičen tudi do uhajanja informacij iz policijske preiskave v medije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  03 .02. 2022 ob  19: 26
G.Jelinčič ne rabi bit šokiran. Saj to je način njegovega dela in seveda njegove stranke SNS.
Pjero Shriba |  03 .02. 2022 ob  17: 09
Ma ke mižerja od zarotnikov.
Včeraj farsa s Savo in Prestige Turism-om, danes pa to.
Še Alan Ford je bil bolj profesionalen.
Smo slabši od kake Afriške diktature.
kokodek |  03 .02. 2022 ob  14: 39
14
haha, saj je bilo očitno, da so si sami poslali....
galeb |  03 .02. 2022 ob  14: 33
15
Desni si to delajo sami sebi bleferji brez para zdaj pa jih je policija končno razkrinkala. Ti se kar delaj šokiranega moniga pogrezni se zdaj ko so vas odkrili. Bruhaha. Bravo policiji.