KAKŠNE ZIME SE LAHKO NADEJAMO? Pokazalo se bo sonce, do 18 stopinj Celzija

Slovenija

Danes bo v slovenskem Primorju zmerno do pretežno oblačno, občasno ni izključena še kakšna kaplja dežja. Temperature bodo okoli 17 °C. Zapihala bo šibka burja. Morje bo večinoma rahlo vzvalovano (2), sprva na odprtem zmerno vzvalovano (3). Vidljivost bo nad 10 km. Meteorološki servis AccuWeather je objavil napoved za letošnjo zimo, ki pa, kot kaže, vsaj pri nas ne bo upravičila svojega imena.

Znan meteorološki servis Accu Weather napoveduje na Balkanu blago zimo, brez obsežnejših pošiljk snega. Bolj ostre zime se lahko nadejajo v vzhodni Evropi in Skandinaviji, konec decembra in v začetku prihodnjega leta lahko največ snega in mraza pričakujejo Finci in Ukrajinci.

Do konca februarja naj bi leden zrak zajel v svoj primež še Poljsko, Romunijo in Slovaško.

Po Sloveniji bo danes zmerno do pretežno oblačno, ponekod v notranjosti tudi megleno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasno lahko še manjše krajevne padavine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Goriškem in ob morju okoli 17 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. Drugod bo povečini oblačno ali megleno. Jutranje temperature bodo od 3 do 6, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne okoli 8, na Goriškem in ob morju do 18 °C.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija