Kar sami nismo spekli za božične in novoletne praznike, so nam zagotovo še gostje kaj prinesli. Kam z ostanki peciva, ki se sušijo ali smo se jih naveličali, jih pa ne želimo zavreči?
KAM Z OSTANKI PECIVA OD PRAZNIKOV? 4 predlogi, kako ga porabiti
Trendi
Naredite ježke, rumove kroglice, cake popse ali sladoled, ki se ne topi.
Sestavine so enostavne, porabite vse, kar vam je ostalo od peke in ostankov peciva. Vse skupaj zdrobite v skledi, dodajte stopljeno čokolado in malo masla. V drugem primeru lahko dodate mascarpone sir in čokolado ali nutelo. Če je masa presuha, dodajte coca-colo ali drug sok, lahko tudi rum.
Vse skupaj zmešajte in pustite za eno uro v hladilniku, nato pa oblikujte v želeno obliko.
Na koncu povaljajte v kokos, potopite v čokolado, okrasite z mrvicami, orehi …
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
161 KM/H PO SOŠKI IN ČEZ POLNO ČRTO: 21-letnega voznika čaka srečanje pri sodniku
T.K.
-
20.11.2024 ob 16:50
Novo iz Slovenije
MINISTER BOŠTJANČIČ: Notranja revizija nakupa stavbe na Litijski politično motivirana
N.J.
-
včeraj ob 20:26
VLADA POTRDILA NAJUSTREZNEJŠO REŠITEV: Kje bo potekala obvoznica Most na Soči? (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 19:49
DZ BO MORAL PONOVNO ODLOČATI: Državni svet z vetom nad noveli zakonov o dohodnini in DDV
N.J.
-
včeraj ob 18:01
ATRAKCIJA NA TIRIH: Po mestnih ulicah je zapeljal tramvaj iz lego kock (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
včeraj ob 15:24
KAKO DOLGO ŠE? Slovenija ponovno podaljšala nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko
N.J.
-
včeraj ob 15:07