KAOS MED VALETO IN STRUNJANOM: Trčil v kar tri vozila in z razbitim avtomobilom odpeljal naprej

Kronika

Danes ob 10.40 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila, najverjetneje Toyote CHR, mišje sive barve, iz Valete proti Strunjanu prehiteval kolono, trčil v tri vozila in odpeljal naprej proti Izoli. Vozilo povzročitelja je poškodovano po celotni desni strani, odbito ima tudi desno stransko ogledalo. S policije so sprva prosili javnost za pomoč pri pridobivanju informacij glede dogodka, a so nato obvestili, da se je povzročitelj sam zglasil na policijski enoti. Postopki potekajo.

Fotografija je simbolična. 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 93 ilegalnih prehodov državne meje.

V Izoli so vlomili v lokal. Ukradli so brezalkoholne pijače in nekaj gotovine.

Ob 12.50 je v Kopru padel 68-letni voznik kolesa z motorjem. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.75 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Postojni zasegli kombi VW 39-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.24 je v Izoli zagorel neregistriran in razstavljen moped. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je zagorel motor. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Ob 20.36 je na prehod državne meje na morju v Piran priplul 57-letnik iz okolice Ljubljane. Pri mejni kontroli se je izkazal z osebnim dokumentom. Poleg tega je dal na vpogled vpisni list za plovilo, za katerega je bilo ugotovljeno, da je potekel maja 2022 in potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega obstaja utemeljen sum, da je ponarejeno. Prav tako podpis odgovorne osebe ne ustreza verificiranemu podpisu uradne osebe URSP. Dokumentacijo so zasegli, sledi kazenska ovadba in predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Danes ob 6.30 je bila prometna nesreča na cesti od Kozine proti Tubljam. 26-letnik je peljal motorno kolo od Tubelj proti Kozini in prehiteval kolono vozil. Prvi v koloni, 57-letni voznik osebnega avtomobila, je zavijal levo, pri tem pa je motorist trčil vanj in padel. Odpeljan je bil v bolnišnico, od koder so policiste obvestili, da ima lažje poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija