KLOKOČOVNIKOVA POGODBA Z BOLNIŠNICO NIČNA: "Do zdaj bi lahko operiral že 130 bolnikov"

Slovenija

Ministrstvo za zdravje ugotavlja, da je pogodba med družbo Kardio Klokočovnik in celjsko bolnišnico, ki je bila sklenjena decembra lani, nična. Kirurg Tomislav Klokočovnik je operirati začel junija, ko je ministrstvo ugotovilo, da zdravnik potrebuje dovoljenje za bolnišnično dejavnost, je kirurg moral prenehati delo, poroča časnik Delo.

Po navedbah časnika je Klokočovnik prepričan, da izpolnjuje vse pogoje za pridobitev dovoljenja za bolnišnično dejavnost, a so zdaj, "da bi ga še naprej onemogočali in zadevo zavlačevali", žogico oz. krivdo preusmerili na celjsko bolnišnico.

V zakonu o stvarnem premoženju države in lokalnih skupnosti je določeno, da se uporabnina za oddajo nepremičnega premoženja države določi s cenikom, ki ga sprejme predstojnik upravljavca. Celjska bolnišnica k oddaji premoženja v najem ni pridobila soglasja ministrstva k ceniku uporabnine, zato ministrstvo meni, da pogodba, ki so jo v Celju sklenili s Klokočovnikom, ne izpolnjuje zakonskih pogojev.

Na možnost, da je s pogodbo kaj narobe, do zdaj z ministrstva niso opozarjali. Tamkajšnja podsekretarka je Klokočovnikovemu odvetniku Aleksiju Mužini avgusta celo sporočila, da naj uredijo le še soglasje glede nosilca zdravstvene dejavnosti, potem pa bo nemudoma izdano dovoljenje za opravljanje bolnišnične dejavnosti, poroča Delo.

Klokočovnik je danes povedal, da je doslej moral dokazovati, da ima njegovo podjetje vso potrebno dokumentacijo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, za katero je pred 14 leti pridobil tudi koncesijo.

"Podsekretarka na ministrstvu je napisala, da imamo vsa potrebna dovoljenja in soglasja za opravljanje bolnišnične dejavnosti, zato nam bodo izdali odločbo, ki smo jo čakali mesec ali dva. Potem pa so se spomnili, da je celjska bolnišnica naredila napako, ker ni pridobila soglasja ministrstva za oddajo prostorov," je dejal Klokočovnik.

Meni, da vladi in ministrstvu za zdravje ni v interesu skrajšanje čakalne vrste za operacije na srcu. Doslej bi sicer lahko operiral že 130 bolnikov v celjski bolnišnici, je prepričan Klokočovnik, ki meni, da ga očitno nekdo želi ustaviti.

Medtem pa celjska bolnišnica nadaljuje dolgoletna prizadevanja za pridobitev javnega programa kardiokirurgije. Po navedbah časnika pa so primarno zainteresirani program kardiokirurgije razvijati s Klokočovnikom, ki je po njihovi oceni vrhunski operater.

Kardiolog Klokočovnik je z vodstvom celjske bolnišnice podpisal pogodbo o izvedbi srčnih operacij s svojo ekipo ljudi, lastnimi aparaturami in zdravili. V ta namen mu je bolnišnica odstopila štiri postelje zaradi lažje logistike operiranih bolnikov. V načrtu je bilo, da bi letos naredil 140 srčnih operacij v Celju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  29 .11. 2023 ob  18: 52
12
Tomislav Klokočovnik žal nima sreče, že od začetka delovanja Medicorja v Izoli, ki ga vodi Metka Zorc. Ve se, da že od vsega začetka Medicor deluje v prostorih bolnišnice Izola, za katere plačuje najemnino in ostale dajatve. Vse skupaj je tudi čudno, saj je Tomislav Klokočovnik rastel in živel v Izoli, njegov oče je bil tudi kirurg v Bolnišnici Izola, poleg vsega skupaj pa je bil tudi župan v Izoli, pa mu vseeno ni uspelo pri njegovih prizadevanjih glede odprtja programa kardiokirurgije. Kdo mu nenehno meče polena pod noge, saj to, kar se dogaja nedvomno je, na tak način, da se vedno imeli prednost drugi, ki niso doma iz Izole in tudi za Izolo niso toliko prispevali, kot svetovno znan kardiokirurg. Žal vse to vpliva tudi na našo kardiokirurgijo, še bol pa na paciente, ki niso deležni takšnih zdravstvenih storitev, kot bi jih lahko dobili. Zato bi se morali vsi akterji te zgodbe vprašati ali so res naredili vse za ureditev razmer v kardiologiji, pa najsi bodi na lokalnem, državnem nivoju, pa poleg tega tudi na ministrstvu za zdravje, saj se vsi oklepajo zbirokratiziranih postopkov, pravil, ki nekomu vedno pridejo prav, da zavrne takšne prošnje za dejavnost, ki bi lahko marsikomu rešila življenje...le do kdaj bomo tako kratkovidni in vedno bolj zaslepljeni...
Stiv Rivs |  29 .11. 2023 ob  15: 46
-12
Sedaj je bolj jasno.
Klokočovnik je hotel dobit mimo pravil poceni primerne prostore za upravljanje privatne dejavnosti.
Pa naj se raje zaposli v kaki bolnici, kot veliko sposobnih kardiokirurgov.
Sposobnih in seveda neznanih, ker niso leta in leta kar naprej zganjali nek kažin.