KOBARIŠKEMU TIKU KAŽE DOBRO: 425 tisočakov za novo pakirno linijo

Posočje

V kobariškem podjetju TIK, kjer izdelujejo medicinske pripomočke za enkratno uporabo, so prevzeli novo pakirno linijo proizvajalca Multivac. Naložba v novo pakirno linijo je znašala 425.000 evrov, s tem pa je podjetje pridobilo tudi nova pakirna orodja.

Pridobitev v podjetju ocenjujejo kot pomembno, saj je pakiranje v "blister"- primarno embalažo zelo pomemben del v procesu izdelave medicinskih pripomočkov.

Sistem izboljšanega pakiranja pomeni dodano vrednost za uporabnika, ker prinaša dodatne elemente, ki olajšajo odpiranje embalaže in omogočajo lažjo uporabo katetra pri postopku samokatetrizacije. S pakirno linijo je družba pridobila tudi nova pakirna orodja, etiketirko ter barvni tiskalnik za označevanje, vse za pakiranje različnih vrst urinskih katetrov - standardnih katetrov, katetrov z nanosom in katetrov z nanosom ter dodano vodno vrečko.

Nova pridobitev omogoča izpolnjevanje vseh zahtev mednarodnih medicinskih regulativ, povečuje kakovost in varnost izdelkov, s povečanjem zanesljivosti osnovne embalaže.

"Z novo pakirno linijo se bo povečala produktivnost, saj se bo za 30 odstotkov zmanjšalo število ur na pakiranju zahtevnejših katetrov ter zmanjšal odstotek izmeta materiala. Kapaciteta pakirne linije je okoli 17 milijonov kosov za standardne katetre oziroma 12 milijonov za zahtevnejše katetre z nanosom in vodno vrečko. Pakirni stroj bo omogočal povečanje proizvodnje urinskih katetrov in ukinil dosedanje nočno delo na tej operaciji," so sporočili iz Certe, ki je večinska lastnica kobariške družbe.

Prednosti nove pakirne linije je tudi sodobni tisk na blister, to je osnovna embalaža katetra, ki je sestavljena iz posebnega papirja in folije namenjene medicinski proizvodnji. Barvni tiskalnik namreč omogoča tiskanje variabilnih ali fiksnih podatkov ter avtomatsko lepljenje nalepk, kar prinaša hitrejši, natančnejši in zanesljivejši postopek. Poleg tega ima posebno obliko blistra, ki omogoča nemoteno aktivacijo hidrofilnega nanosa pri katetrih z nanosom ter vgrajeno avtomatsko prebijalno orodje za izdelavo luknje.

Deli novico: