KOMEDIJA NA NACIONALKI: Politiki eden za drugim zapuščali studio, Jelinčič poskrbel za pravi šov! (VIDEO)

Slovenija

V sinočnjem soočenju parlamentarnih strank na Televiziji Slovenija (TVS) so predstavniki parlamentarnih strank soočili svoje poglede na izzive, ki čakajo Slovenijo. Soočenje je sicer minilo v znamenju številnih besednih dvobojev ter odhodov prvakov strank KUL, DeSUS in SNS iz televizijskega studia. Slednji je poskrbel za pravi šov, saj je med odhodom celo padel. 

Na Televiziji Slovenija so ob iztekajoči se kampanji pred državnozborskimi volitvami sinoči stališča strank, ki se potegujejo za poslanske mandate v naslednjem sklicu DZ, predstavili Janez Janša (SDS), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Matej Tonin (NSi), Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo), Marjan Šarec (LMŠ), Tanja Fajon (SD), Luka Mesec (Levica), Alenka Bratušek (SAB), Zmago Jelinčič (SNS), Ljubo Jasnič (DeSUS), Dejan Podgoršek (Naša dežela) in Ivan Gale (Naša prihodnost in Dobra država).

Predstavniki strank so uvodoma predstavili ključne točke svojih programov, za katere obljubljajo, da jih bodo izpolnili v naslednjem mandatu. Med drugim so izpostavili naslavljanje izzivov na področju zdravstva, zagotavljanje dostopa do osebnega zdravnika, odzivanje na posledice vojne v Ukrajini in krepitev gospodarstva. Predstavili pa so tudi svoje dosedanje delo v tem mandatu.

Soočenje so sicer v nadaljevanju zaznamovali številni besedni dvoboji, med drugim ob vprašanju transparentnosti in razkrivanju dohodninske napovedi predsednikov strank tudi med glavnima tekmecema za zmago na volitvah. Golob je ob tem znova zavrnil očitke, da je katerikoli del svojega premoženja pridobil nezakonito ter zatrdil, da je vse prihodke pridobil v Sloveniji, kjer tudi plačuje davke ter da nikoli ni odprl računa v tujini. Zavrnil je tudi očitke o domnevni vpletenosti v pranje denarja v Črni gori.

Tudi Janša je zatrdil, da ni nikoli imel računa v tujini, spomnil pa je tudi, da so izvor njegovega premoženja že večkrat preiskovali. Bolj pomembno pa je po njegovem mnenju dejstvo, da imamo zakon, ki omejuje dohodke zaposlenih v državnih podjetjih, zato je po njegovih besedah čudež, da so lahko letni prihodki Goloba znašali nekaj več kot 400.000 evrov bruto.

Burna razprava o izvoru Janševega premoženja in njegovih sodnih postopkih se je vnela tudi med Janšo in Galetom. Slednji pa se je s Počivalškom sporekel glede nabave zaščitne opreme v epidemiji.

Bratuškova in Jasnič sta se sporekla glede tega, katera od njunih strank je več naredila za upokojence. Janša in Bratuškova pa glede javnih financ in stanja državne blagajne leta 2008, po prvi Janševi vladi.

Soočenje je bilo sicer precej burno, televizijski studio pa je iz protesta prvi zapustil Jelinčič, kasneje še Mesec, Jasnič, Fajonova, nazadnje še Šarec in Bratuškova. Predstavniki strank KUL so ob tem ocenili, da je soočenje slika tega, kam je vladajoča oblast pripeljala Televizijo Slovenija.

Predvsem Jelinčič je med poskrbel za teatralen odhod. Debato je ocenil kot nesmiselno: "Ta zadeva nikamor ne pelje, ne morem priti do besede. Jaz v tem 'kažinu' ne bom sodeloval." Nato je odkorakal čez studio, pri tem pa zgrešil zadnjo stopnico in – sodeč tudi po zvoku – padel

Po ropotu, ki je donel po studiu, voditelj Jelinčiča vpraša, ali je z njim vse v redu, nekdo doda še "ali je živ?", prvak SNS pa na slednje vprašanje odgovori: "Na žalost še." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .04. 2022 ob  09: 34
16
vsi na volitve, da se rešimo fašističnih škifotov, ki so trenutno na oblasti !!!!!!
Prognostik |  22 .04. 2022 ob  09: 31
-6
Gale je dolžan 1 000 000 €.
vseved |  22 .04. 2022 ob  09: 12
-9
Janša je ponovno dokazal kaj pomeni stara komunistična šola in kako se uniči nasprotnika. Škoda, da je Fajonova nasedla tej provokaciji.
Pesceserra |  22 .04. 2022 ob  08: 56
16
Zmago.....padalec
Koncno soočenje na nivoju slo politike....LOL
ManofSteel |  22 .04. 2022 ob  08: 29
-14
Pravo obraz KUL BURRK koalicije...prva ovira in rep med noge! In to narod voli? Bwahahahahaha ubogi mi z vami.