KOPER BOGATEJŠI ZA NOVI SKATE PARK: "Preizkusili smo ga, je natančno tisto, o čemer smo sanjali"

Koper

Koper je bogatejši za novi skate park na zelenici pred olimpijskim bazenom na Bonifiki. Včeraj si je zadnjo koprsko pridobitev v družbi predstavnikov društva Obala Riders, ki so poligon sooblikovali, ogledal tudi koprski župan Aleš Bržan.

Čeprav je novi skate park na Bonifiki že v uporabi, bo občina pridobitev naznanila s krajšim predstavitvenim videom. Virtualno odprtje novega poligona bo premierno na ogled v nedeljo, 28. februarja, ob 19. uri na Facebook straneh eKoper in Aleš Bržan.

"Sodoben, atraktiven, adrenalinski," to je samo nekaj pridevnikov, s katerimi so uporabniki opisali novi skate park v Kopru, ki se razprostira na skoraj 900 kvadratnih metrih površine ob olimpijskem bazenu in je razdeljen na tri sekcije z različnimi elementi ter je med sodobnejšimi in atraktivnejšimi tovrstnimi parki pri nas. Med drugim bo omogočal organizacijo mednarodnih in državnih tekmovanj v različnih disciplinah. Namenjen je rolkarjem, akrobatskim rolarjem in kotalkarjem ter kolesarjem BMX, med katerimi se je ob včerajšnjem ogledu poligona sprehodil tudi župan Bržan. Zaželel jim je veliko zabavnih trenutkov in čim manj padcev: "Ni pomembno, kolikokrat v življenju padeš, pomembno je, da se vsakič znova pobereš. Vsakič, ko vstaneš, si močnejši. Zagotovo ste prav vi najmočnejši občani, dejstvo je namreč, da se nobenega trika ne da naučiti brez bližnjega srečanja z betonom."

Napovednik virtualnega odprtja skate parka

????Virtualno odprtje novega skate parka, ki so ga skupaj z Mestno občino Koper oblikovali uporabniki, bo premierno na ogled v nedeljo, 28. februarja, ob 19. uri na Facebook straneh eKoper in Aleš Bržan!???? ????https://ekopercapodistria.si/novice/sodoben-atraktiven-adrenalinski/ #koper #skatepark #sk8 ŠD "Obala Riders"

Posted by eKoper on Thursday, February 25, 2021

Novo naložbo v vrednosti približno 240 tisoč evrov je pozdravil tudi predsednik športnega društva Obala Riders Aljaž Jerman: "Končno smo dobili skate park, ki smo si ga želeli toliko časa. Preizkusili smo ga, je natančno tisto, o čemer smo sanjali. Občutki so fantastični." Prvo večje tekmovanje, in sicer državno prvenstvo v rolkanju, načrtujejo že v maju, čim prej pa si želijo začeti tudi tečaje rolkanja, kolesarjenja BMX, delavnice in druge aktivnosti društva. "Upamo, da bo skate park pritegnil zanimanje veliko različnih uporabnikov iz vseh krajev, v končni fazi tudi turistov. Verjamemo, da bomo park množično uporabljali vse leto," je še dodal.  

V društvu so opozorili, da skate park ni otroško igrišče, skiroji, poganjalčki, trikolesniki in tem podobni rekviziti za tak poligon niso primerni. Neupoštevanje varnostnih priporočil, poškodovana podlaga in nepazljivost lahko povzročijo tudi hujše nesreče. Še naprej pa je treba spoštovati ukrepe za zajezitev širjenja novega virusa, zbiranje do deset ljudi je dovoljeno ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ.

Ob koncu srečanja na novem poligonu je koprski župan poudaril, da je to le prvi korak v smeri celovite ureditve parka urbanih športov na tem območju. Občina namreč želi urediti prostor za številne druge dejavnosti in vsebine za rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa. Med drugim so v načrtih kolesarski poligon pump track, igrišče za ulično košarko, namizni tenis in badminton, prizorišče parkour, večnamenska ploščad in prostor za ulične plese, otroški adrenalinski park s plezalno steno in mrežo, vadbene naprave na prostem in motorični park.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija