KPK kritična do Jeretičevih izjav

KPK zanika vzročno-posledično zvezo med postopkom KPK ter ovadbo odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki da jo je s svojo izjavo vzpostavil Sebastjan Jeretič, svetovalec koprskega župana Borisa Popoviča. Zapisal je namreč, da je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati", kljub temu da je "davkarija ugotovila, da je čist".

Jeretič je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper odvetnico Zidar Klemenčičevo, na družbenem omrežju Twitter namreč zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu "počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist".

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) pa danes pojasnjuje, da so že pred meseci uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana, in sicer zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Kot poudarjajo, komisija omenjeni postopek izvaja v skladu z zakonom, vodijo pa ga nadzorniki za premoženjsko stanje na KPK in ne predsednik komisije, kot je namigoval svetovalec Popoviča. Področje nadzora nad premoženjskim stanjem na komisiji sicer sistemsko usmerja namestnik predsednika Rok Praprotnik.

Po poročanju spletnih medijev je Popovič ovadil odvetnico Zidar Klemenčičevo zaradi napeljevanja k zlorabi uradnega položaja. Koprski župan trdi, da mu je v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva njegove očitke označuje za čiste laži in že napoveduje kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.

Jaro |  10 .10. 2013 ob  19: 03
sam tega tipa bi morali zapret! model diplomiral iz neke kvazi komunikacije in jebe folk u zdravi mozak! tezava pa je samo v tem, da mu nasedajo!
Bombolon |  10 .10. 2013 ob  14: 17
Te igrice ali je prej jajce ali kokoš poznamo. Ker je Pope vedel, da bo KPK spet ukrepal proti njemu, se je odločil dan prej sprožiti bombico z Zidar Klemenčičevo.... že videno, že prežvečeno, že izpljuneno....