KRIMINALNA ZDRUŽBA, KI JE DELOVALA S POMOČJO OGLASOV NA ZNANEM PORTALU: Motor so si ogledali, čez nekaj dni je izginil iz garaže

Kronika

Karabinjerji so prijeli šestčlansko kriminalno združbo, ki je kradla kros motorje in jih preprodajala naprej, poroča Primorski dnevnik. Pri tem so se posluževali znane spletne strani Subito.it, kjer se objavljajo oglasi.

Preiskavo so italijanski varnostni organi pričeli avgusta lani, ko so neznanci iz garaže v hiši v Ločniku poskušali ukrasti dva kros motorja, a jim je poskus spodletel. V naslednjih dneh se je zgodilo več tatvin kros motorjev, karabinjerje pa je sled o nadaljnji preprodaji vodila na Vzhod Evrope.

Med preiskavo se je izkazalo, da so tatovi kradli zgolj kros motorje, ki so jih lastniki prodajali preko oglasov na spletni strani Subito.it. Izbirali so samo najboljše motorje, za katere je na trgu veliko povpraševanje. Poklicali so lastnike, se dogovorili za ogled in si vozilo nato ogledali, največkrat kar pri lastniku doma. Če jim je bil motor všeč, so ga nato ukradli nekaj dni kasneje.

Združba je kradla na območju goriške, videmske in pordenonske pokrajine. Poleg kraje kros motorjev, je združba večkrat vlomila v različne restavracije in odnesla hrano, očitajo jim več vlomov v stanovanja in avtomobile.

Vsi prijeti osumljenci so romunski državljani. Za dva je goriško sodišče odredilo pripor, trije pa ne smejo zapustiti občin, v katerih imajo prijavljeno bivališče. Šesti osumljenec živi v tujini in je dobil prepoved vstopa v Furlanijo Julijsko krajino.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija