Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi
Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.
Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
161 KM/H PO SOŠKI IN ČEZ POLNO ČRTO: 21-letnega voznika čaka srečanje pri sodniku
T.K.
-
20.11.2024 ob 16:50
Novo iz Slovenije
MINISTER BOŠTJANČIČ: Notranja revizija nakupa stavbe na Litijski politično motivirana
N.J.
-
včeraj ob 20:26
VLADA POTRDILA NAJUSTREZNEJŠO REŠITEV: Kje bo potekala obvoznica Most na Soči? (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 19:49
DZ BO MORAL PONOVNO ODLOČATI: Državni svet z vetom nad noveli zakonov o dohodnini in DDV
N.J.
-
včeraj ob 18:01
ATRAKCIJA NA TIRIH: Po mestnih ulicah je zapeljal tramvaj iz lego kock (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
včeraj ob 15:24
KAKO DOLGO ŠE? Slovenija ponovno podaljšala nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko
N.J.
-
včeraj ob 15:07