Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi
Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.
Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
NAPAD NA OSNOVNI ŠOLI: Umrl sedemletni otrok, pet ranjenih izven življenjske ogroženosti (VIDEO)
A.S.
-
20.12.2024 ob 12:32
Novo iz Slovenije
POVEČANA STOPNJA OGROŽENOSTI: Podaljšan je nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko
M.U.
-
danes ob 07:45
TEŽAVE SE ZAOSTRUJEJO: Sindikat policistov pričakuje ukrepe za zaščito integritete policije
A.P.
-
20.12.2024 ob 20:24
NA POŠTI SLOVENIJE ZAPLETI ZARADI BOŽIČNICE: Pričakovali so po 350 evrov, dobili pa rokovnike
A.P.
-
20.12.2024 ob 19:03