KRIŽEV POT SLOVENSKIH SMUČIŠČ: Zdaj ne obratujejo, ker je snega preveč

Slovenija

Zaradi obilice snega je omejeno obratovanje smučišč na Pohorju. Na Kopah, kjer imajo več kot en meter snega in v ponedeljek niso obratovali, trenutno obratuje samo vlečnica Sedlo, ostale proge vzpostavljajo. Slabo je prevozna tudi cesta na Kope. Tudi na Mariborskem in Areškem Pohorju, kjer je do 1,5 metra snega, niso odprte vse proge.

"Proga Sedlo že obratuje, ostale proge vzpostavljamo. Tekom dneva bomo uredili Pungart, v sredo načrtujemo, da bi odprli ostale proge," je danes povedal direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž. Družba Vabo upravlja s smučiščem Kope, tam ima tudi nastanitvene zmogljivosti, in sicer skupno s hotelom v Slovenj Gradcu več kot 400 postelj.

Paradiž je povedal tudi, da je cesta iz Slovenj Gradca proti Kopam zelo slabo prevozna zaradi podrtih dreves in velike količine snega. "Trenutne razmere niso najbolj ugodne, mislim da bo v sredo stanje bolj vzdržno," je dodal Paradiž. Po uradnih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je sicer cesta Slovenj Gradec-Pungart še vedno zaprta.

DANES BREZ SMUČARSKIH POVEZAV BELLEVUE–AREH ???? Obratovanje pohorskih žičnic in smučišč še naprej otežujejo trenutne...

Objavil/a Visit Pohorje dne Ponedeljek, 23. januar 2023

V ponedeljek je bilo tako precej težav s prevozi otrok v šole v naravi, ki so ta teden načrtovane na Kopah. "Težava je bila v neprevozni cesti, ampak stanje se je nato vzpostavilo in so vsi varno nameščeni," je dejal Paradiž. Vse nastanitvene zmogljivosti na Kopah imajo trenutno polne, trenutno so to večinoma šolarji na šolah v naravi.

[OBVESTILO] Zaradi močnega sneženja, danes, 23.01.2023 smučišče Kope NE obratuje. ❄️❄️ Hvala za razumevanje! Ekipa Kope

Objavil/a KOPE dne Nedelja, 22. januar 2023

Tudi na Mariborskem in Areškem Pohorju danes obratujejo z omejitvami. Po podatkih s spletne strani visitpohorje.si je na Pohorju do 150 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Obratuje osem od 16 naprav in odprtih je deset od 24 prog.

Smučarska povezava Bellevue-Areh danes ne bo odprta, in sicer zaradi nevarnosti, ki jo predstavljajo s snegom obtežena drevesa. Na spletni strani so zapisali še, da krožna kabinska žičnica obratuje za potrebe dnevne smuke vsak dan krožno med 8.45 in 16. uro, avtobus vozi po objavljenem voznem redu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija