LUCIJČANKI REKEL, DA GA POŠILJA PODJETJE A1: Ostala brez zlatnine

Kronika

V petek ob 13.30 so policisti v Luciji obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše, last 90-letne oškodovanke. Moški, ki se je oškodovanki predstavil kot delavec podjetja A1, jo je zvabil iz hiše in tako drugemu storilcu omogočil, da je oškodovanko okradel. Sledi kazenska ovadba.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 145 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 361 klicev. Obravnavali so 31 prometnih nesreči z materialno škodo, eno s hujšimi in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in šest tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v devetih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 44 nezakonitih prehodov državne meje.

Na območju Kozine so v soboto ob 19.43 obravnavali vlom v hišo. Storilec je vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti odtujil zlatnino in denar.

Na območju Postojne so v soboto ob 8.42 obravnavali vlom v hišo. Storilec je pregledal hišo, iz katere ni odnesel nič.

V nedeljo je v Hraščah pri Postojni nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel gotovino in zlatnino. Nekdo je vlomil tudi v sosednjo hišo v isti vasi, vendar ni nič odnesel, ker je opazil alarm. Povzročil pa je škodo.

V Kopru je v nedeljo nekdo vlomil v parkiran kombi, odnesel ni nič.

Fotografija je simbolična.

Požar se je razširil na bližnjo barako

V soboto ob 13.29 je v Kopru zgorela baraka, požar so pogasili gasilci. Policisti so ugotovili, da je 30-letni moški iz Kopra kuril odpadno listje, požar pa se je razširil na bližnjo barako, ki je pogorela. 83-letni lastnik barake je potrdil, da materialna škoda ni nastala, saj je bila baraka namenjena rušenju, policisti pa bodo zoper 30-letnega moškega podali predlog drugemu prekrškovnemu organu – zaradi kurjenja odpadkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija