MINISTRICA FAJON SE JE OGLASILA IZ BOLNIŠNICE: Ob svetovnem dnevu redkih bolezni se je zahvalila zdravnikom (FOTO)

Slovenija

Zunanja ministrica Tanja Fajon, ki se trenutno zdravi v UKC Ljubljana, je v zapisu na Instagramu spomnila na današnji svetovni dan redkih bolezni in se zahvalila zdravnikom in ostalemu osebju. Ob tem je delila tudi svojo fotografijo iz bolnišnice.

Zunanja ministrica in predsednica stranke Socialnih demokratov (SD) Tanja Fajon, ki se zaradi vnetja ledvic zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kamor je bila hospitalizirana v nedeljo, je ob svetovnem dnevu redkih bolezni na Instagramu opozorila na te bolezni in pomen zagotavljanja kakovostne obravnave ljudi v Sloveniji.

"Kot bolnica s KML sem bila tudi sama aktivna v projektih osveščanja, današnji dan pa preživljam še v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer sem od nedelje na zdravljenju zaradi vnetja, in ga v upanju te dni tudi uspešno zaključujem. Teden je bil še ena nova izkušnja, kako je za bolnike pomembno, da se tudi povežejo z nekom, ki že ima podobno izkušnjo," je zapisala in poudarila, da je te dni izkusila "izjemno srčnost, prijaznost, predanost zdravnikov, osebja, vseh, ki skrbijo za nas, bolnike". 

View this post on Instagram

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

"Vedno sem si in si bom prizadevala za kakovostno in javno zdravstvo za vse," je zaključila svoj zapis in ob tem objavila tudi fotografijo iz bolniške postelje.

Kot je v javnosti že predstavila, je pred časom zbolela za težko boleznijo - kronično mieloično levkemijo (KML), rakom krvnih celic in kostnega mozga. Bolezen je premagala z zdravili in medicino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  29 .02. 2024 ob  15: 23
28
Fajonova je poudarila, da je te dni izkusila "izjemno srčnost, prijaznost, predanost zdravnikov, osebja, vseh, ki skrbijo za nas, bolnike".

Gospa Fajon vse kar ste navedli je zgolj protekcija, ker vam je ime TANJA in se pišete FAJON!