Slovenska mladinska kuharska reprezentanca, v kateri je tudi Portorožan Marko Gorela, je na svetovnem prvenstvu mladih kuharjev v korejskem Seulu uspešno začela svoj nastop. Na tekmovanju kuharjev, starih do 24 let, so mladi mojstri v prvi tekmovalni disciplini, pripravi in razstavi hladnih jedi osvojili srebrno medaljo v izjemni konkurenci mladih kuharskih mojstrov iz Francije, Italije, Španije, Švedske, Danske, Nemčije.
Mladi kuharji drugi na svetu
Piran
Dnevnik poroča, da so imeli po prihodu v Južno Korejo precej težav z nabavo živil, ki so jih predvideli za pripravo jedi. Svežih jagod, malin in borovnic na korejskem polotoku enostavno ni mogoče dobiti, divjačine, za katero so imeli vse uvozne papirje in deklaracije, pa jim korejski cariniki niso dovolili prepeljati v Seul.
Po neverjetnem uspehu se bodo mladi slovenski kuharji, ki jih vodi Borut Jakič, jutri pomerili v pripravi gastronomskega menija s petimi hodi, treh inovativnih predjedi in štirih sladic.
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
Novo iz Slovenije
POSEBEN POKLON ZLATI KOPRSKI OLIMPIJKI: Od danes Andreja Leški na poštni znamki
T.K.
-
danes ob 10:04
ZBOLEVAJO VEČINOMA ŠOLARJI: Po pandemiji petkrat, letos desetkrat več atipičnih pljučnic
T.K.
-
danes ob 08:48