MLADOLETNIK BREZ VOZNIŠKE Z AVTOM PO KOPRU: Plačilni nalog tudi sopotnici

Kronika

Danes dopoldne so policisti v Kopru ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 16-letnik, ki nima vozniškega dovoljenja. Obvestili so njegove starše, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške. Z njim v vozilu je bila sopotnica, ki so ji policisti izdali plačilni nalog, ker ni bila pripeta z varnostnim pasom.

Policisti s Policijske uprave Koper (PU Koper) so v zadnjih 24 urah posredovali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 96 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali šestkrat. Obravnavali so še šest nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj ob 9.50 so v Iliriski Bistrici ustavili osebni avtomobil Peugeot 307, hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 39-letni Hrvat. V vozilu je imel štiri turške državljane, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. 39-letnika so policisti s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Turki pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

Včeraj popoldne so v Iliriski Bistrici policisti ustavili kombi. Voznik iz Ljubljane ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli.

Preventivna akcija – varnostni pas varuje!

Med 11. in 24. marcem bo potekala nacionalna preventivna akcija. Kot kaže statistika, uporaba varnostnega pasu kar za polovico zmanjša tveganje za prometno nesrečo, ki ima za posledico smrt ali hude poškodbe. Tveganje za nastanek lažjih poškodb se zmanjša za četrtino, tako pri voznikih kot pri sopotnikih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija