MOŽAKAR SE JE POŠKODOVAL PRI DELU V GOZDU: Za padec sta bili krivi padajoči drevesi

Kronika

Danes dopoldne se je na Cerkljanskem zgodila delovna nesreča,  kjer  se  je  pri  delu  v  gozdu poškodovala ena oseba. Policisti  PP Idrija  so  na  kraju  in  z  zbiranjem  obvestil med drugim ugotovili, da sta dva starejša moška na strmem travniku na območju naselja Jazne podirala manjše drevo.

Pri tem so se veje podrtega drevesa (hruška) zapletle v veje drugega sadnega drevesa zaradi česar sta obe drevesi padli na tla. 82-letni moški, ki je stal  v  bližini  drugega  drevesa,  je odskočil stran in pri tem izgubil ravnotežje ter padel na tla. Pri tem si je poškodoval kolk. Na kraju mu je drugi moški nudil prvo pomoč, kasneje pa so poškodovanca  oskrbeli  reševalci NMP ZD Idrija in ga nato z reševalnim vozilom  odpeljali  na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Danes so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom na Goriškem, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Po prvih podatkih je 73–letna voznica osebnega avtomobila peljala iz Rožne Doline proti Pristavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je v ostrem desnem ovinku iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik manjšega osebnega vozila bele barve, ki je vozil po sredini vozišča in z vzvratnim ogledalom trčil v ogledalo drugega avtomobila, s katerim se  je  peljala  omenjena  voznica. Po nesreči je neznani voznik kraja odpeljal dalje ne da bi se ustavil in oškodovanki nudil ustrezne podatke. V primeru  izsleditve  bodo  prometni  policisti zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Nekaj po 7. uri zjutraj pa so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo med naseljema Dobravlje in Selo. Ugotovljeno je bilo, da je 34–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Dobravelj proti Selu. Pred njim je v isti smeri vozil tudi voznik avtobusa.

Omenjeni voznik avtobusa je na vozišču zmanjšal hitrost in se ustavil, 34-letni voznik avtomobila pa s svojim vozilom ni vozil na zadostni varnostni razdalji in se s sprednjim delom avtomobila zaletel v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodoval, čeprav je bilo na linijskem avtobusu še večje število potnikov. Policisti so 34-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija