MOŽNE SO POPLAVE: V Piranu se je oglasila sirena

Slovenija

Danes čez dan bodo posamezne reke v severni in severozahodni Sloveniji poplavljale, drugod po državi pa so možna razlivanja nekaterih rek, opozarja Arso, ki je obnovil oranžno opozorilo za gorenjsko in savinjsko regijo. Dopoldne veter v zahodni in južni Sloveniji v sunkih še lahko presega 70 kilometrov na uro. V Piranu se je oglasila sirena.

Gladina morja bo v soboto dopoldan povišana med 9. in 11. uro, ko se morje lahko razlije po najnižjih delih obale v...

Objavil/a Občina Piran - Comune di Pirano dne Petek, 01. december 2023

Pretok Drave na meji z Avstrijo bo čez dan okoli 1000 kubičnih metrov na sekundo, ob tem se lahko na izpostavljenih mestih razlije.

Regijski center za obveščanje Koper je zaradi visokega plimovanja morja v Piranu ob 8.50 sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom opozorilo za nevarnost, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Gladina morja je namreč povišana. Med 10. in 12. uro se lahko morje razlije na najbolj izpostavljenih delih obale, so opozorili v Agenciji RS za okolje (Arso).

Sredi dneva se bo meja sneženja od severa začela spuščati. Popoldne bo dež ponekod v nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer okrepljena burja. Ob prehodu fronte se bo hladilo, dnevne temperature bodo na severu od -2 do 2, drugod od 5 do 12 stopinj, napoveduje Arso.

Geološki zavod Slovenije opozarja, da do nedelje zaradi napovedanih povečanih padavin obstaja povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov predvsem v zahodnem delu Slovenije.

Uprava RS za zaščito in reševanje je izdala opozorilo pred nevarnostjo snežnih plazov, predvsem v visokogorju Julijskih Alp. Nad nadmorsko višino 2000 metrov je nevarnost plazov zmerna, drugod pa majhna.

Prometnoinformacijski center za državne ceste voznike opozarja, naj vozijo previdno. Zaradi močnega vetra v osrednji Sloveniji, na severnem Primorskem, Notranjskem in na Gorenjskem so namreč na vozišču lahko podrta drevesa, polomljene veje in drugi predmeti.

Vreme že povzroča nevšečnosti v prometu, cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Zaradi poplavljenega vozišča pa je zaprta cesta Grgelj-Fara.

Prometnoinformacijski center opozarja na nestanovitno vreme - oblačnost, meglo, dež, možnost snega do nižin ter nižje temperature. Voznikom svetuje, naj bodo pozorni tudi na višje ležečih predelih zaradi možnosti snega in tudi potrebe uporabe verig.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija