NA NOVOGORIŠKI ŽELEZNIŠKI POSTAJI NAŠLI ŠE TRETJO: Letalska bomba tehta 100 kilogramov, v teku identifikacija (FOTO)

Slovenija

Na delovišču ob novogoriški železniški postaji so člani državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) danes dopoldne odkrili že tretjo neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Leži 30 metrov severno od nekdanjega maloobmejnega prehoda v Solkanu. Bomba bo do nevtralizacije pod nadzorom.

❗ Odkrita že tretja neeksplodirana letalska bomba na delovišču ob novogoriški železniški postaji.❗ ➡️ Leži na razdalji...

Objavil/a Mestna občina Nova Gorica dne Četrtek, 07. marec 2024

Kot so sporočili iz Mestne občine Nova Gorica gre za letalsko bombo, teže 100 kilogramov, z enim vžigalnikom, njena nadaljnja identifikacija še poteka.

Po zaključeni identifikaciji bodo pirotehniki bombo ponovno zakrili z zemljo in jo zavarovali, da bo lahko varno počakala do onesposobitve, ki bo opravljena istega dne kot za prvi dve najdeni bombi. Dela na območju železniške postaje in železniški promet lahko nemoteno potekajo.

Člani državne enote za varstvo pred NUS nadaljujejo pregled terena na severni strani novogoriške železniške postaje z globinskimi detektorji kovin in geo radarjem.

Nevtralizacija bomb in ob tem evakuacija okoliških prebivalcev bo predvidoma v nedeljo, 17. marca. Več o tem bo znanega v ponedeljek po sestanku s pristojnimi službami na obeh straneh državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija