NA ŠMARSKI CESTI DVE NESREČI V MANJ KOT URI: Verižno trčenje, pobeg s kraja in hude poškodbe

Kronika

Včeraj sta se na Šmarski cesti v Kopru zgodili dve prometni nesreči. Kot smo že poročali, so bili policisti ob 10.30 obveščeni o trčenju v krožišču, ob 11.15 pa je prišlo še do druge nesreče, kjer je 60-letni voznik zaradi neprilagojene vožnje povzročil verižno trčenje in nato pobegnil s kraja nesreče.

Ob 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 58-letna voznica v krožišču zavijala levo. Ko je s Šmarske pripeljala 24-letna voznica osebnega avtomobila, ji je 58-letna voznica zaprla pot. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Promet je bil oviran do 12.06.

Ob 11.15 se je na Šmarski cesti zgodila še ena prometna nesreča. Policisti so na ogledu kraja ugotovili, da gre za verižno trčenje. 60-letni voznik je z osebnim vozilom zaradi neprilagojene vožnje trčil v vozilo pred seboj, tega je odbilo v vozilo pred njim in tega še v vozilo pred tem. Po trčenju je povzročitelj snel registrski tablici in pobegnil s kraja. Po obvestilu občana so ga policisti hitro izsledili. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.09 mg/l. Dva udeleženca sta se pri trčenju lažje poškodovala in so ju odpeljali v Splošno bolnišnico Izola na pregled. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.  

Kraje in vlomi

V Kopru je nekdo vlomil v klet. Ukradel je kolo, vredno okoli 2000 evrov, sesalec, kuhalnik in druge naprave. Lastniki so oškodovani za približno 3000 evrov.  

V Kopru je nekdo ukradel električni skiro znamke Xiaomi PRO1, vreden 300 evrov.

Huda delovna nesreča

Policisti so bili popoldan obveščeni o hujši delovni nesreči. Pri Slavini je domačin podiral drevesa, eno od teh je padlo nanj. Huje poškodovanega so dopeljali v UKC Ljubljana. Tuja krivda je izključena.

Tihotapljenje migrantov

Ob 22. uri so policisti na izvozu z avtoceste pri Postojni ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih tablic, ki ga je vozil 39-letni državljan Ukrajine. Prevažal je pet državljanov Turčije, ki so zapustili azilni dom. Vsi postopki še potekajo.

Sicer pa so policisti na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 139 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, eno s hujšimi in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija