NA TOLMINSKEM BODO GRADILI BRV ČEZ SOČO: Ideja izbrana, zagotoviti morajo še sredstva

Posočje

Občina Tolmin bo čez reko Sočo v bližini Tolmina zgradila brv proti vasi Modrejce. Z natečajem so kot najboljšo rešitev za izvedbo brvi izbrali projekt celjskega podjetja Navor. Brv bo območje med Tolminom in Mostom na Soči povezala z drugim bregom in s tem omogočila krožno povezavo med naseljema.

Na natečaj je skupno prispelo 17 predlogov, strokovna komisija pa je podelila tri nagrade in dve priznanji. Prvo nagrado je dobila razširjena projektna skupina iz podjetja Navor. Ta je po mnenju komisije pripravila idejno zasnovo, ki je dovolj enostavna, da se lepo sklada z okolico, a obenem elegantna in statično zanesljiva.

Most v obliki škatlastega trapeznega prereza bo reko premostil v enem kosu. Dolg bo 107 metrov, narejen pa iz jekla, s podzemnimi betonskimi obrežnimi oporniki.

Kot je na sredini predstavitvi rezultatov natečaja poudaril tolminski župan Uroš Brežan, bo brv dobrodošla pridobitev za sprehajalce, pohodnike in kolesarje, kdaj bo zgrajena, pa še ni mogoče govoriti.

V prvi fazi je občina že namenila okoli 100.000 evrov sredstev za izvedbo natečaja in projektne dokumentacije. Denar za samo gradnjo nameravajo pridobiti s pomočjo evropskih in državnih razpisov, sredstva za 1,3 milijona evrov vredno investicijo pa bodo zagotovili tudi iz občinskega proračuna, je še napovedal Brežan.

Deli novico: