NAJBOLJŠI SPUSTAŠI PRIDEJO NA SOČO: EP bodo gostili v Kobaridu in Solkanu

Posočje

Izvršni odbor Evropske kajakaške zveze (ECA) je na sestanku v Madridu potrdil nekatere gostitelje evropskih prvenstev v prihodnjih treh letih. Med temi bo tudi Slovenija z dvema EP, in sicer bo leta 2019 gostila člansko prvenstvo v spustu v Kobaridu, leto pozneje pa še spustaško prvenstvo za mladince in mlajše člane v Solkanu.

Že lani so odločili, da bo EP v slalomu na divjih vodah za člane leta 2019 v Pauju, mladinci bodo tekmovali v Liptovskem Mikulašu, zaradi evropskih iger v Minsku članskega evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah tega leta ne bo, medtem ko naj bi EP v parakajakaštvu priključili sprinterskemu prvenstvu za mladince in mlajše člane v Račicah. Evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu bo v Franciji.

Solkan bo leta 2020 gostil tudi EP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki je bilo Sloveniji dodeljeno že lanskega aprila. Poleg Solkana bodo evropska prvenstva v letu 2020 gostili še v Bascovu (člansko EP v sprintu na mirnih vodah), Linzu (EP za mladince in U23 v sprintu na mirnih vodah), Londonu (člansko EP v slalomu na divjih vodah) in Budimpešti (EP v kajakaškem maratonu).

Določili so tudi štiri prireditelje evropskih prvenstev v sezoni 2021. Člansko EP v slalomu bo gostila italijanska Ivrea, evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu pa bo v nemškem Duisburgu. Dve evropski prvenstvi so dodelili Poljski. Mladinci in mlajši člani v slalomu na divjih vodah bodo odpotovali v Krakov, mladinci in mlajši člani v sprintu na mirnih vodah pa v Poznan.

V Madridu so določili tudi to, da bo kongres ECA prihodnje leto v Beogradu.

Deli novico: