NAMESTO, DA BI OTROKE TESTIRALI, USTVARJAJO 'BIZNIS': Ponudbe 'iznajdljivih' staršev preplavile Bolho (FOTO)

Slovenija

Kot kaže so nekateri v testih za samotestiranje, ki so za učence, dijake in študente v lekarnah brezplačni, našli novo tržno nišo. Dogaja se namreč, da posamezniki prodajajo prav te teste, ki so jih v lekarnah prejeli brezplačno. Na spletnem portalu Bolha takšnih ponudb kar mrgoli.

Želite plačati test za samotestiranje, ki ga je nekdo prejel brezplačno in se, iz kdo ve katerih razlogov, odločil, da ga ne bo uporabljal? Potem ste le dober klik stran.

Ravno to so preizkusili novinarji informativne oddaje 24ur, ki so poklicali enega izmed prodajalcev, ki je na Bolhi objavil, da za 15 evrov prodaja paket petih testov za samotestiranje. Kot je pojasnil, so teste brezplačno prejeli njegovi otroci, a jih trenutno ne potrebujejo, ker so covid-19 pravkar preboleli.

Prav danes v jutranjih urah se je na Bolhi pojavil tudi oglas za hitri test za samotestiranje v Obalno-kraški regiji, natančneje v Kopru oziroma na Kampelu. Prodajalec ponuja en test za tri evre.

Po poročanju 24ur, nekateri že pri prevzemu teh testov v lekarni "napovejo", da jih bodo prodali naprej.

Medtem pa po lekarnah teh testov že primanjkuje. Kot smo poročali včeraj, je testov za samotestiranje v ponedeljek začasno zmanjkalo tudi v Obalnih lekarnah Koper. Kot pravijo, zaradi povečanega povpraševanja in motene dobavljivosti teh testov v slovenskem prostoru. Testov primanjkuje tudi v Ljubljani in Mariboru.

Povpraševanje po testih se očitno povečuje - v Koroških lekarnah se je denimo povečalo za kar štirikrat. Spomnimo, od tega tedna se morajo učenci, dijaki in študenti samotestirati dvakrat tedensko, pripada pa jim deset brezplačnih testov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  05 .11. 2021 ob  12: 13
In firme morajo testirati zaposlene (ki niso cepljeni) na dva dni. Testov je zmanjkalo in sedaj bodo pokvarjeni inšpektorji lahko delili kazni. Tipično!
vseved |  05 .11. 2021 ob  11: 47
17
Gnoj pokvarjeni!