NAREDITE KONEC BOLEČIM OČEM ZARADI GLEDANJA V ZASLON: Modri nasveti za varno uporabo ekranov

Trendi

Utrujene oči so pogosto stanje, ki lahko povzroči bolečine v očeh, zamegljen vid, glavobole in težave s koncentracijo, piše na portalu Metro. Ker se količina preživetega časa pred zasloni veča, je pomembno, da ukrepate in zaščitite svoj vid ter zmanjšate te neprijetne simptome.

Drgnjenje dlani

Dlani močno drgnite eno ob drugo nekaj sekund, da ustvarite toploto med njimi. Nežno položite dlani na oči in jih zaprite. Ko se začnete sproščati, naredite nekaj globokih vdihov in daljših izdihov. Občutite, kako toplota in tema začneta pomirjati oči. Redna vaja umiri oči, izostri pogled in blagodejno vpliva na celotno počutje.

Zumiranje

To je odlična vaja za oči, ko poskušate okrepiti očesne mišice. Usedite se v udoben položaj. Za nekaj sekund se osredotočite na predmet v daljavi, nato fokus premaknite na predmet blizu vas in ga opazujte nekaj sekund. Potem premaknite fokus na predmet, ki se nahaja med predmetom v daljavi in predmetom, ki se nahaja blizu vas. Vajo ponovite večkrat v časovnem obdobju dveh minut.

Mežikanje

Če manj mežikate, ko dlje časa gledate v zaslon, to lahko povzroči suhe oči. Sedite ali stojte pokonci. Ramena naj bodo sproščena, vrat vzravnan in glejte naprej. Mežikajte zelo hitro 10 do 15 sekund in vajo ponovite vsaj enkrat na uro. Z redno vajo bodo vaše oči ohranjale frekvenco utripanja, s tem pa zadostno navlaženost in ostro ter nenaporno gledanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija