NI GUGALNICE, NI KOŠA, STARŠI V DIVAČI SAMI PODMAZUJEJO VRTILJAK: "Bomo morali začeti zbirati sredstva za ureditev igrišča?" (FOTO)

Slovenija

Precej razočarani so starši v divaški občini, saj slednja očitno nima posluha za ureditev otroškega igrišča. Starši se zato sprašujejo, ali bodo morali sami začeti zbirati sredstva. "Že tako moramo sami podmazovati vrtiljak, da se sploh vrti, da o leseni gugalnici, ki je ni že eno leto, niti ne govorimo," je zapisal eden od staršev na svojem Facebook profilu.

"Starši se sprašujemo, ali moramo sami začeti zbirati sredstva, da uredimo otroška igrišča. Že tako moramo sami podmazovati vrtiljak, da se sploh vrti, da o leseni gugalnici, ki je ni že eno leto, niti ne govorimo. Ko so jo odpeljali je vladalo pravo veselje, ker smo vsi mislili, da jo bodo obnovili. Ne, odstranili so jo, ker je bila pokvarjena. To je to od rešitve," je zapisal nezadovoljen oče na svojem Facebook profilu.

Ob tem dodaja, da je lepo imeti v kraju novo cesto, da se gradi prizidek šoli in obnavlja Mitnica. "Ampak, da pa nimamo niti toliko, da obnovimo nekaj igral, je pa absurd," dodaja. Kljub večkratnim apelom na divaško občino, naj bi ostalo le pri obljubah.

Pa ne le brez igral, divaški otroci so ostali tudi brez koša na igrišču, ki po navedbah pod Facebook objavo ni osvetljeno, zaklepajo pa ga ob 21.00.

"Podanih je bilo nekaj predlogov. Za popravit koš in igrala pa je že dolgo govora … tudi obljube. Žalostno je, da se ne vidi, da je to potrebno. Malo manj nekih eko igral, ki so neuporabna, in nekaj več trajnostnih. Vse to leseno z vrvmi je kratkotrajno in zahteva bolj pogosto vzdrževanje. Mislim, da tudi zakon veleva, da je treba delati redne pregled naprav," je zapisal eden od komentatorjev.

Za pojasnila smo se obrnili na divaško občino. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .06. 2024 ob  09: 15
Koš je zagotovo odnesla županja,pa tudi igrala je polomila ona!