NORA POTEZA KLEMNA PREPELIČA POSTALA SPLETNI HIT: Zadel koš leta in odločil tekmo (VIDEO)

Slovenija

Medtem ko so košarkarji Cedevite Olimpije v Brescii doživeli tretji zaporedni poraz, je slovenski reprezentant Klemen Prepelič dosegel koš sezone v evropskem pokalu. V isti skupini kot Ljubljančani je na tekmi proti turški Darušafaki v zadnji sekundi rednega dela zadel trojko s svoje polovice igrišča za zmago Joventuta s 85:82.

Prepelič je koš zadel s približno 22 metrov in tako svojo ekipo popeljal do druge zaporedne zmage v evropskem pokalu. To sicer ni bil njegov večer, saj je iz desetih poskusov iz igre zadel le dva meta. Trojka brez odboja od table, ki je hitro postala hit na internetu oziroma socialnih omrežjih, je bila ena od teh dveh metov. "Fenomenalen občutek. Ko sem vrgel, sem videl, da gre v pravi smeri. Nisem pričakoval, da bo šla v koš, vendar vsake toliko časa potrebuješ nekaj sreče," je za spletno stran evropskega pokala povedal Prepelič.

V Joventutu poleg Prepeliča igra tudi slovenski naturalizirani reprezentant Alen Omić, ki je tekmo tako kot "zlati reprezentant" končal pri devetih točkah. Poleg Prepeliča in Omića slovenske barve v evropskem pokalu zastopata še Zoran Dragić pod trenersko taktirko Jake Lakoviča v nemškem Rathiopharmu iz Ulma in Gašper Vidmar v Umani Reyer iz Benetk. Oba sta bila sinoči poražena; Dragić je proti ekipi iz Andore dosegel sedem točk, Vidmar pa jih je na gostovanju v Krasnodarju zbral devet.

Ekipa iz Benetk ima po treh krogih eno zmago, Nemci iz Ulma pa tako kot Ljubljančani še niso okusili slasti zmage. Klemen Prepelič in Alen Omić bosta v Stožicah gostovala v zadnjem krogu rednega dela 18. decembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija