NOV PREDLOG POSLANKE ZA UKINITEV VINJETE NA HITRI CESTI KOPER-ŠKOFIJE: Kaj pravite, ministrica Bratuškova?

Slovenija

Obalna poslanka SD Meira Hot je na infrastrukturno ministrico Alenko Bratušek naslovila novo pobudo za ukinitev vinjet na hitri cesti med Škofijami in Koprom. Poslanskih pobud je bilo že veliko, prav tako poslanskih vprašanj na to temo, izpostavlja Hotova: "Poiskali in predlagali smo morebitne rešitve, a ugotavljam, da posluha za premik na tem področju žal ni."

Izgradnja predora Markovec je bila priložnost za prometno razbremenitev bistvenega dela slovenske Istre, je prepričana Hotova. Kljub ureditvi dotrajane infrastrukture pa negativni vplivi ostajajo, tako za lokalno prebivalstvo kot za obiskovalce. Zaradi vinjetnega sistema se vozniki poslužujejo lokalnih in regionalnih cest skozi istrska naselja.

"Zato menimo, da bi bil najbolj smiseln ukrep za razrešitev opisanih težav, ukinitev obveznosti nakupa vinjete za osebna vozila na celotni trasi hitre ceste od mejnega prehoda Škofije do Izole," poudarja Hotova, ki je na Bratuškovo naslovila novo pobudo, na katero pričakuje, da bo ministrica konkretno odgovorila, "zakaj se česa ne da oziroma, kdaj se bo kakšna zadeva začela reševati".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  29 .05. 2023 ob  19: 06
Tunela v Luciji ne bo. Ker je Dars že enkrat kupil najlepšo parcelo na liminjanski cesti(za 1M Eur).
Sedaj prodal za manj kot polovico. Komu?
Dars komu si prodal?
zoran13 |  29 .05. 2023 ob  15: 17
Še dandanes se na področju cestnega predmeta v Sloveniji v celoti ne upoštevajo določbe Osimskih sporazumov, saj se na Italijanski strani lahko po avtocesti vozite brezplačno vse do Monfalcona...pri nas pa DARS vse tiste, ki nimajo vinjet in ki jim v Kopru zmanjka bencina,, kolikor gredo na edini izstop, ki je na voljo na bencinski OMW, kaznuje, za tistih 250 metrov do odcepa za Koper...in če smo pri tem odcepu, kako je urejen izvoz, da ga le pri DARSu razumejo...še dobro, da so ljudje zelo previdni, da ni še več prometnih nesreč...sramota od sistema, ki dovoljuje takšne mahinacije ter samovoljo odgovornih...
siviovcar |  29 .05. 2023 ob  10: 48
Še 1x VRNITE NAM REGIONALNO CESTO POKOPALIŠČE TUNEL MARKOVEC!!!!!!!!!!!!
siviovcar |  29 .05. 2023 ob  10: 47
Za tiste , ki ne vedo za darsovce še posebi , cesta od pokopališča koper do predora markovec je včasih bola regionalna . Vrnite nam regionalno cesto !!!!!!
Ne pa da smoram v špar obi peljat čez mesto.
Tomaž |  28 .05. 2023 ob  11: 21
-8
Le zakaj samo do Izole? Očitno je namen "slovenske" poslanke razbremeniti hrvatarje plačevanja cestnine na poti v Familo in nazaj. Zakaj kar že v začetku ne pove, da hoče brezcestninsko AC od hrvatarske do italijanske meje?
solinar |  27 .05. 2023 ob  21: 16
Vinjeta na obalno cesto nima nobenega vpliva.
Na stranske ceste jih google preusmerja zaradi zastojev na šmarski cesti in krožiščih Belveder, Strunjan, Valeta .
Ištrijan |  27 .05. 2023 ob  20: 39
52
Točno to kar pravite, briga slovence kaksne tezave imamo Istrijani s prometom. Njih briga samo kje bojo dobili kaksno "fletno" parcelo, da si bojo lahkp gor spackali vikend na morju. To je glavni cilj njihovega obstoja! Ce ob tem unicijo se najboljsa kmetijska zemljisca nic zato, sej salata raste v mercatorju......30 letna degradacija Istre pod slovenijo se nadaljuje
Fedor |  27 .05. 2023 ob  18: 04
-2
Cestnino bi morali pobirati kjer je sploh mogoče! Še zlasti pa od Italijanov in Hrvatov.


Pjero Panin |  27 .05. 2023 ob  15: 27
11
Zemljisce-prodaja-istrijan
Ou ma rajsi si roko odseka,isto je gor v brkinih,zapounite si ljudje enkrat bo spet treba sadit njivo in past ovce,pp avtocesti se ne da!
Paluba |  27 .05. 2023 ob  13: 27
45
Kaj pomaga brez vinjetni sistem od Škofij do Kopra, če pa se vse zabaše na izvozu Koper proti Dragonji in na koncu izolske obvoznice.... Naj se začne pogajat za izgradnjo avtoceste od Kopra do Dragonje... Šele takrat bo lokalno prebivalstvo lahko zadihalo.... A ja, tu bo pa problem s prodajo kmetijskih zemljišč DARS-u.... In tako bo še naprej gneča na lokalnih cestah.
Imperio  |  27 .05. 2023 ob  12: 29
22
Se bližajo volitve in meira rabi volilce.
Lahko bi predlagala, da živali (psi in mačke) ne živijo v bloku in hodijo po umazanem, pekočem
asfaltu.
Bogdan |  27 .05. 2023 ob  11: 55
52
Nič ne bo ljubljančani NIMAJO nič koristi od tega