NOVA TRAGEDIJA V KOLESARSTVU: Po padcu na dirki ponoči podlegel poškodbam

Kronika

Le pet tednov po smrti Švicarja Gina Mäderja, moštvenega kolega Mateja Mohoriča pri Bahrain Victoriousu, je kolesarstvo pretresla še ena usodna nesreča. Mladi italijanski kolesar Jacopo Venzo je po petkovem padcu na dirki po Gornji Avstriji za mladince ponoči podlegel poškodbam, so danes sporočili organizatorji.

Con le lacrime agli occhi e il cuore devastato annunciamo che il nostro junior Jacopo Venzo ci ha lasciato. Il ragazzo...

Posted by Campana Imballaggi Geo&Tex Trentino on Saturday, July 22, 2023

"V globokem šoku sporočamo, da je mladi italijanski kolesar, ki je včeraj padel v prvi etapi, kljub vsem zdravniškim naporom podlegel poškodbam," so zapisali organizatorji, ki so po nesreči odpovedali dirko.

"Naše misli so z družino, njegovo ekipo in vsemi kolesarji. Kljub brezhibno delujoči reševalni verigi in vsem zdravniškim naporom je kolesar po sprejemu podlegel hudim poškodbam," so sporočili iz Zgornjeavstrijske deželne kolesarske zveze in organizacijske ekipe.

Sedemnajstletni Italijan je padel med etapo od Haida do Marchtrenka med spustom v daljšem levem ovinku. Zdravniki dirke so mu takoj priskočili na pomoč in ga oskrbeli na kraju nesreče, nato so ga z reševalnim helikopterjem odpeljali v univerzitetno bolnišnico Kepler v Linzu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pred petimi tedni je v podobni nesreči umrl Mäder. Šestindvajsetletnik je prav tako padel med spustom na dirki po Švici in utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je umrl v bolnišnici.

Slovenski kolesarski as Mohorič je petkovo etapno zmago na dirki po Franciji posvetil tudi Mäderju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija