NOVA V VRSTI GOLJUFIJ NA OBMOČJU PU KOPER: Mislil je, da mu bodo vrnili davek, a je šlo za prevaro (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 153 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 34 nezakonitih prehodov državne meje.

Primer lažnega sporočila

Prejel lažno obvestilo o preplačanemu davku

Občan je policiste PU Koper obvestil o novi goljufiji. Prejel je elektronsko sporočilo, v katerem je bilo navedeno, da bo prejel vrnjen davek. Policija je podobne primere že obravnavala. Ko posredujete bančne podatke, vam goljufi s transakcijskega računa odtegnejo denar. Opozarjajo, da gre pri tovrstnih poskusih za lažna obvestila. Spletnim uporabnikom zato svetujejo, da dobro preverijo verodostojnost e-sporočil, ki jih napotujejo na vpis osebnih oziroma občutljivih podatkov. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Včeraj popoldan so policisti v Kopru ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ima veljaven začasen ukrep odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.20 so v Hrušici ustavili osebni avtomobil in ugotovili, da je 42-letni voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Prepoved približevanja

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil fizično in psihično nasilen do partnerke, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Vlomi in tatvine

V Portorožu je nekdo vlomil v recepcijo apartmajev. Ukradel je manjši sef in gotovino.

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore, zatem pa ukradel zlatnino in gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija