NOVOGORIŠKI PLESALCI NAVDUŠILI: V Zagrebu do naslova evropskih prvakov

Goriška

MN Plesna šola, ki deluje pod okriljem Zavoda MN Produkcija Nova Gorica, je na nedavnem mednarodnem tekmovanju tekmovanja 'International Dance Open Zagreb – European Championship 2018' osvojila kar 10 medalj in slavila tudi na zaključnem Master Gala Večeru nagrajencev.

Na enem največjih plesnih tekmovanj v Evropi, ki je potekalo od 11. do 13. maja v Areni Zagreb, je nastopilo 10 tisoč plesalcev iz 40-ih držav in več kot 250 plesnih šol. Plesalci MN Plesne šole so bili na tem tekmovanju najuspešnejši, so sporočili iz novogoriške plesne šole. Desetkrat so se povzpeli na zmagovalne stopničke, 38-članska zasedba mladinske skupine pa je s hip hop koreografijo Bam med 54-imi nastopajočimi na Master Gala Večeru nagrajencev osvojila tudi 1. nagrado tekmovanja.

Duet Luka Vodopivec in Noemi Capuano si je priplesal 2. mesto in 2. nagrado med vsemi sodelujočimi pari na tem tekmovanju. Luka in Noemi sta prejela še posebno priznanje, enako tudi mala skupina hip hop s koreografijo Lemon (Luka Vodopivec, Matija Mačus, Lia in Kiara Zuljan, Noemi Capuano, Giovanni Molendi in Matilde Molendi).

1. mesto so osvojili hip hop produkcija Bam v kategoriji do 18 let, modern formacija Wonderful world v kategoriji modern do 18 let, hip hop skupina s koreografijo Lemon v kategoriji do 18 let, Giovanni Molendi v kategoriji break dance posamično do 18 let ter Luka Vodopivec v kategoriji hip hop posamično do 18 let. Drugo mesto so si priplesali Luka Vodopivec in Noemi Capuano v kategoriji pari modern do 18 let, modern skupina do 18 let s koreografijo The Six, hip hop formacija s koreografijo Glorious ter Giovanni Molendi v kategoriji hip hop posamično do 15 let. Bronasta pa je bila hip hop formacija do 15 let s koreografijo Dream Team.

Za uspeh plesalcev sta zaslužna plesna pedagoga in koreografa Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia, ki sta svoje varovance minuli konec tedna popeljala tudi do šestih elitnih zlatih odličij, petih zlatih in dveh elitnih srebrnih ter dveh elitnih bronastih odličij na Mednarodnem plesnem tekmovanju Rolly Dance Open v Mariboru.

Deli novico: