OBČAN ZADEL SEDMICO: Občina pa bo iz dajatve financirala krožišče

Slovenija

Občina Ravne na Koroškem v leto 2019 vstopa okrepljena z lanskim prilivom, povezanim z loterijskim dobitkom občana te občine. Znesek 690.000 evrov se bo razdelil na več naložb, večji del pa bo namenjen ureditvi krožišča na Javorniku, je ob robu novoletnega sprejema za STA povedal župan Tomaž Rožen. Občina načrtuje še nekaj drugih večjih naložb.

Dobitnik septembra lani izžrebane sedmice v igri Loto, vredne 4,6 milijona evrov, je bil občan Raven na Koroškem, zato je ob izplačilu dobitka prejemniku občina dobila na račun dobrih 690.000 evrov dajatve.

Ob tem je takratni in tudi zdajšnji župan Rožen prek družbenih omrežij vprašal občane po predlogih, za kaj naj občina nameni priliv. Med predlogi jih je bilo veliko za to, da občina z denarjem obnovi propadajoči Rimski vrelec v Kotljah. A se je pokazalo, da je znesek za to premajhen.

Tako bo občina po županovih besedah znesek razdelila med več naložb, večji del pa bo šel za ureditev krožišča na Javorniku, s čimer bodo uredili promet ob jugovzhodnem vstopu v mesto. Letos bo tako občina naročila projektiranje krožišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  08 .01. 2019 ob  00: 28
Se mi zdi da za tem ubogim revezom ki je zadeu sedmico bo na koncu ostalo le krozno krozisce omembe vredno...drazje kot kupis,vec te stane!