OBČINA KOBARID PRVIČ Z DVOLETNIM PRORAČUNOM: Največ sredstev namenjenih izgradnji centra za zaščito in reševanje

Goriška

V Kobaridu so potrdili občinska proračuna za letošnje in prihodnje leto. Med največjimi načrtovanimi investicijami je center za zaščito in reševanje. Skoraj trimilijonsko naložbo naj bi začeli v kratkem graditi. Na komunalnem področju je največja dvoletna investicija nova čistilna naprava v Breginju.

Podpis pogodbe za izgradnjo centra za zaščito in reševanje. Foto: Facebook/Gasilska enota Kobarid

Občina Kobarid je letos prvič sprejela dvoletni proračun. Kot je pojasnil župan Marko Matajurc, je bilo to smiselno, saj imajo pripravljenih več investicij, ki bodo trajale dve leti ali več.

Za gradnjo centra za zaščito in reševanje v Kobaridu so v začetku marca z izvajalcem že podpisali pogodbo. V letošnjem proračunu za začetek gradnje namenjajo nekaj manj kot 900.000 evrov, prihodnje leto pa še nekaj manj kot milijon, skupaj skoraj tri milijone evrov vredna investicija pa bo predvidoma zaključena v letu 2025.

Danes se piše zgodovina za kobariške gasilce oz. službe ZiR, ki delujemo v Občina Kobarid. Župan g. Marko Matajurc in...

Objavil/a Gasilska Enota Kobarid dne Četrtek, 09. marec 2023

Po besedah Matajurca aktivno iščejo tudi dodatne vire financiranja, določen delež pričakujejo iz naslova popotresne obnove in Eko sklada. V objektu bodo prostori gasilske zveze, prostovoljnega gasilskega društva, civilne zaščite, Rdečega križa in gorske reševalne službe, pa tudi otroško igrišče in razstavni objekt s paviljonom, v katerem bo razstavljeno starodobno gasilsko vozilo Kadorna.

Ena večjih investicij kobariške občine letos in prihodnje leto je tudi izgradnja čistilne naprave v Breginju, ki bo omogočala primarno mehansko in sekundarno biološko čiščenje komunalne odpadne vode. Skupna vrednost nujno potrebne investicije, ki bo predvidoma zaključena prihodnje leto, je dobrih 600.000 evrov. Dobro polovico sredstev je občina pridobila iz Načrta za okrevanje in odpornost. Postopno bo sledilo tudi nadaljnje komunalno urejanje celotnega naselja.

Vsa sredstva, ki jih občina prejme iz Zakona o Triglavskem narodnem parku, bodo tudi v prihodnjih dveh letih namenili za izgradnjo vodovoda v vasi Krn, v letošnjem proračunu pa sicer kobariška občina načrtuje tudi dokončanje obrtne cone Kobarid-jug, kjer naj bi bile prve parcele naprodaj že letos jeseni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija