ODNESLA GA JE MARIHUANA: Slovenski prvak in reprezentant padel na dopingu

Slovenija

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana je prek družbenih omrežjih javnost obvestil, da so prekinili sodelovanje z igralcem, potem ko se je izkazalo, da je užival marihuano. Kot so zapisali, je bil razlog prekinitve pozitiven test igralca na doping na preverjanju po pokalni tekmi 6. marca v Mariboru.

Odbojkar, gre za Danijela Konciljo, je o tem obvestil vodstvo slovenskih prvakov, ki se je nemudoma odzvalo in s Konciljo enostransko prekinilo pogodbo. V igralčevem testu so odkrili presnovek prepovedane snovi THC oziroma marihuane.

"V odbojkarskem klubu ACH Volley Ljubljana do tovrstnih zadev postopamo z ničelno toleranco in se od zadeve distanciramo. Ekipa ACH Volley Ljubljana bo tako sezono končala z igralcem manj na položaju blokerja," so še zapisali.

Triintridesetletni Koncilja, ki je igral tudi za slovensko člansko reprezentanco, je bil član ljubljanske zasedbe od leta 2022.

❌???????????? ???????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????❌ Razlog prekinitve je pozitiven test...

Objavil/a ACH Volley Ljubljana dne Sobota, 30. marec 2024

Leta 2022 je s Cannesom postal prvak. Kot mladi odbojkar je kariero začel v žužemberškem klubu. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo. Kmalu za tem je zaigral za avstrijsko Zadrugo Dob, nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova. Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjemu klubu Nice Volley-Ball, štiri sezone pa je uspešno zastopal barve kluba AS Cannes.

Leta 2015 je z reprezentanco osvojil srebrno kolajno na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  01 .04. 2024 ob  09: 45
"V Sloveniji že nekaj let poteka magistralna priprava zdravil s THC, CBD ali kombinacijo obeh, tako da je za paciente, pri katerih druga terapija ni učinkovita in nujno potrebujejo kanabinoide, njihova dostopnost omogočena." (Ministrstvo za zdravje RS, 2023)

V čemu je problem?
JKDWingChun |  01 .04. 2024 ob  09: 35
Samo v vednost konoplja ni poživilo ampak je relaksant. Razlika je
kokodek |  31 .03. 2024 ob  11: 39
bužec on