ODZIV OSNOVNE ŠOLE NA NAVEDBE, DA JE UČITELJ SLEKEL UČENCE: "Niso se držali pravil, najdeni sta bili dve fugi"

Slovenija

Danes smo že poročali o ekskurziji osmih in devetih razredov OŠ Hajdina v Berlin, kjer naj bi med povratkom na avtobusu prišlo do incidenta. Spremljevalni učitelj naj bi dečke prisilil, da se slečejo do spodnjic, so v anonimnem pismu zapisali starši in ga poslali lokalnemu mediju Ptujinfo.

Foto: Ptujinfo

Kot piše v anonimnem pismu, naj bi eden od učencev v predalu sedeža na avtobusu našel fugo, tobačni izdelek, in ga pokazal učiteljem. Nato naj bi se začelo iskanje krivca, med katerim naj bi se moralo devet dečkov sleči do spodnjic, medtem ko je avtobus stal na postajališču. Nato naj bi morala omenjena deveterica zapustiti avtobus, se zunaj obleči in priti nazaj. Učitelj naj bi se pri tem posluževal žaljivih komentarjev. Otroci naj ne bi smeli opraviti velike potrebe, malo potrebo naj bi smeli opraviti le ob učitelju ob ograji.

Včeraj ravnatelj OŠ Hajdina, Mitja Vidovič, ni želel komentirati zadeve, dokler se zadeve ne raziščejo, zavrnil pa je obtožbe zoper učitelja.

Kot je v današnjem pojasnilu zapisal Vidovič, se je izkazalo, da se nekateri učenci niso držali dogovorjenih pravil glede ekskurzije – pri sebi so imeli energijske pijače, zadnji dan sta bili najdeni dve fugi, ena uporabljena in ena neuporabljena. Med prvim postankom naj bi dva učitelja učence, ki naj bi bili odgovorni za fugi, zadržala na avtobusu, ostali učenci naj bi avtobus zapustili. Preiskala naj bi jim torbe in oblačila, vendar dodatnih fug nista našla.

Je pa Vidovič navedel, da jim spodnjega perila nista pregledovala niti se jih nista dotikala. Oblačila in torbe naj bi bile pregledane v intimnem okolju brez prisotnosti drugih učencev ali prisotnih. Avtobus naj bi učenci zapustili popolnoma oblečeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .10. 2023 ob  09: 38
drugič na ekskurzijo v razdejane kraje, da vidijo, kako zgleda, ko nimaš ničesar več