OGLASIL SE JE FRANCI MATOZ: "Janša ni mislil na spolno prostitucijo, temveč na medijsko, pritožil se bom"

Slovenija

Poročali smo že o tem, da je sodni senat celjskega okrožnega sodišča premierja Janeza Janšo spoznal za krivega dveh kaznivih dejanj razžalitve novinark TV Slovenija Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek. Zdaj pa se je oglasil tudi Janšev odvetnik Franci Matoz, ki poudarja da s sodbo ni zadovoljen. Napovedal je tudi pritožbo.

Franci Matoz

Kot pojasnjuje Matoz, je potrebno v kontekstu vprašanja kaznivosti Twitter zapisa Janeza Janša najprej pojasniti, ali gre za negativno vrednostno sodbo, kot to pojasnjuje pooblaščenec zasebnih tožilk, novinark TV Slovenija.

Poudaril je, da sta obe zasebni tožilki več let blatili ime Janeza Janše in stranke SDS, kaplja čez rob pa da je bil prispevek Eugenije Carl z naslovom Razraščanje sovraštva, v katerem je po Matozovih besedah Carlova vidne člane stranke SDS označila za pripadnike skupine Legija smrti in jih označila za belogardistične klavce. Meni, da je bil Twitter zapis Janše izključno provokativen in odziv na to poročanje, "ki je bilo prvič dejansko popolnoma neresnično, drugič pa izključno po vsebini pripravljeno in objavljeno z namenom diskreditacije in žalitve stranke SDS, njenih vidnih članov in seveda obdolženega samega."

Eugenija Carl

Matoz dodaja tudi, da Janša z omenjenim zapisom ni mislil na spolno prostitucijo, temveč na medijsko prostitucijo. S terminom "javna hiša" naj bi mislil na javno RTV Slovenija, z navedbo zvodnika Milana pa naj bi namigoval na to, da sta novinarki v službi leve politične opcije, njihov "zvodnik oziroma naročnik" pa da je potemtakem Milan Kučan.

Zatrdil je, da zapis na Twitterju ni bil objavljen z namenom zaničevanja in poudaril, da je šlo za provokacijo.

Janez Janša

Matoz meni, da je potrebno izreči oprostilno sodbo, dodaja pa še, da mora Eugenija Carl kot absolutno javna oseba računati na to, da bo izspostavljena javnim kritikam.

"Nedvomno je, da je lahko gospod Janez Janša takrat kot predsednik največje opozicijske stranke lahko kritičen do poročanja in delovanja javne RTV in tudi do poročanja novinark te hiše in njegova kritika je vsekakor dopustna, četudi je groba na prvi pogled, če ni izražena v smislu spolne prostitucije, kot več čas ponavljata zasebni tožilki, ampak če gre za izražanje negativnega stališča do njunega dela v okviru politične dejavnosti," je zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  28 .02. 2022 ob  13: 53
-1
Če bi tožilci korektno oporavljali svoje delo tako kot Matoz, se kriminalci ne bi sprehajali po deželi inse nam smejali v brk!
vseved |  27 .02. 2022 ob  15: 38
-23
Matoz samo korektno opravlja svoje doobro plačano delo!
 |  27 .02. 2022 ob  14: 54
evo, dodajte še ministra za etiko in moralo simeunoviča b simon oviča
in smo zmagali
volimo jih še vdalje
Obala1 |  27 .02. 2022 ob  13: 35
17
Carlova mi ni simpatična ( ker za denar napise kaj narocnik reče ) vendar te opici ( JJ In Matoz ) bistveno manj ….JJ je verjetno Eden od najbolj pokvarjenih zemljanov ( pa se shiptar je ) mali Matoz je nesposoben odvetnik ( tukaj je Carlova imela srećo ) ki se zaveda, da je nesposoben In samo z politiko In marešalotom uspeva ( ta ga postavlja v Nadzorne In povsod kjer lahko da ima enega insiderskega špijuna ) …no nisem se slisal, da je Matoz nekaj zmagal na sodiscih …banda pokvarjena
Ištrijan |  27 .02. 2022 ob  13: 23
28
"mora Eugenija Carl kot absolutno javna oseba računati na to, da bo izspostavljena javnim kritikam."

Ni ji treba racunat na to, da bo delezna tako nazadnjaskih, primitivnih, vulgarnih in pritlehnih kritik, od osebe, ki zeli zastopat in predstavljat vse nas in ki bi moral vsem dati zgled spostljivega in dostojnega obnasanja!

Francek, kaksen boljsi argument bo treba najt.
Sef |  27 .02. 2022 ob  12: 47
Bravo galeb!!!
Sef |  27 .02. 2022 ob  12: 47
26
Matoz zagovarja in ščiti lopove. Se mu gre samo za denar. Kreten
galeb |  27 .02. 2022 ob  12: 30
45
Da Matozu ni nerodno!!! Jaz se raje ugreznem od sramu kot da klatim take bolane. V bistvu je prostitut on sam ker za peneze govori totalne gluposti. Je ponižna stranka padrone Janše. Ma sram te bilo podrepna muha!!!
kokodek |  27 .02. 2022 ob  12: 28
15
ubogi Janez, on pa res nič slabega ne misli..zato ga bo krivosodje zastaralo
Sef |  27 .02. 2022 ob  12: 21
31
Kaksna sta dva gnusa. Prav antipaticna.
Istriano |  27 .02. 2022 ob  12: 16
31
To drži kot pribito, ker če bi več mislil, bi manj tvital in takih ter podobnih težav sploh ne bi imel.