OKTOBRA IZDANIH MANJ GRADBENIH DOVOLJENJ: Najmanj načrtovanih stanovanj v primorsko-notranjski regiji

Slovenija

V Sloveniji je bilo oktobra izdanih za 32 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot septembra, ko so poročevalske enote zaradi prehoda na drug informacijski sistem poročale o večjem številu gradbenih dovoljenj kot običajno. Z v oktobru izdanimi gradbenimi dovoljenji je bila predvidena gradnja 413 stanovanj, največ v jugovzhodni Sloveniji.

Po podatkih državnega statističnega urada je bilo za stanovanjske stavbe izdanih za 33 odstotkov manj, za nestanovanjske pa za 33 odstotkov manj gradbenih dovoljenj kot septembra. So pa oktobra letos izdali za štiri odstotke več gradbenih dovoljenj kot pred letom dni, pri čemer jih je bilo več izdanih le za stanovanjske stavbe (za 18 odstotkov več), za nestanovanjske pa jih je bilo šest odstotkov manj.

Z oktobra izdanimi gradbenimi dovoljenji za stavbe je bila predvidena gradnja skupno 413 stanovanj, kar je 36 odstotkov manj stanovanj kot z dovoljenji, izdanimi v septembru, a za sedem odstotkov več kot z dovoljenji, izdanimi oktobra lani.

V enostanovanjskih stavbah je bilo oktobra načrtovanih za 36 odstotkov manj stanovanj kot septembra, pa hkrati za 20 odstotkov več kot oktobra lani. V večstanovanjskih stavbah pa je bilo v mesečni primerjavi načrtovanih za 29 odstotkov manj stanovanj, v medletni pa za 10 odstotkov manj.

Z v oktobru izdanimi gradbenimi dovoljenji je največ stanovanj načrtovanih v jugovzhodni Sloveniji, in sicer 96 ali 23 odstotkov vseh. Sledita podravska (75 stanovanj ali 18 odstotkov vseh) in osrednjeslovenska statistična regija (61 stanovanj ali 15 odstotkov vseh).

V drugih regijah je načrtovanih manj stanovanj, med temi najmanj, eno, v primorsko-notranjski statistični regiji. V zasavski statistični regiji pa v oktobru ni bila predvidena gradnja nobenega novega stanovanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija