OSUMLJENCA ZA POSKUS UBOJA V SEŽANI PRIVEDENA NA SODIŠČE: Koprski sodnik jima je odredil pripor

Kronika

Kot smo že poročali, je minulo soboto okoli 17.30 prišlo do množičnega pretepa na terminalu v Sežani. Moškega, ki je bil zaboden, so prepeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Pomoč zaradi poškodb so v sežanskem zdravstvenem domu poiskale še tri osebe. Dva moška so policisti včeraj privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanju odredil pripor.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so včeraj h koprskemu preiskovalnemu sodniku privedli dva državljana Severne Makedonije, ki sta osumljena poskusa uboja. Za oba je sodnik odredil pripor.

Spomnimo, v soboto ob 17.29 so policisti prejeli telefonski klic, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Le nekaj minut zatem pa še telefonski klic iz ZD Sežana, kjer so povedali, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Prepeljali so ga v SB Izola. Zdravniško pomoč pa so v zdravstvenem domu poiskali še trije, ki so bili udeleženi v pretepu.

Do pretepa, v katerem je bilo uporabljenih več nevarnih predmetov, med osmimi državljani Severnem Makedonije naj bi prišlo zaradi dolžniških razmerij. 53-letnik je z nožem zabodel v hrbet 42-letnika. 49-letnik pa je poskušal z avtomobilom povoziti skupino ljudi, ki je bila udeležena v pretepu.

Na kraju so policisti aretirali pet ljudi. Tri so po zaslišanju izpustili na prostost, 53-letnik in 49-letnik pa sta ostala v policijskem pridržanju. Oba sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija