PADEL JE ŠE EN OKOSTNJAK IZ OMARE NEKDANJEGA IZOLSKEGA ŽUPANA KOLENCA: Sodišče pritrdilo Komljancu, ta zdaj razmišlja o odškodninski tožbi

Izola

Z razsodbo upravnega sodišča se je zaključil več let trajajoč spor med Evgenijem Komljancem in njegovo stranko Ponosni na Izolo ter Občino Izola. Do nasprotij je prišlo pred zadnjimi lokalnimi volitvami, na katerih je kandidiral tudi Komljanec, Občina Izola, ki jo je tedaj vodil še Igor Kolenc, pa naj bi ga na poti do županskega stolčka ovirala. Za vse je bil kriv transparent. Komljanec zdaj razmišlja o naslednjem koraku  odškodninski tožbi.

Evgenij Komljanec 

Upravno sodišče v Novi Gorici je v upravnem sporu med Evgenijem Komljancem in Občino Izola pritrdilo Komljancu, ki je Občino Izola tožil zaradi obnove postopka izdaje dovoljenja za izobešanje transparentov. Spor je nastal leta 2018, v času pred lokalnimi volitvami, na katerih je s svojo stranko kandidiral tudi Komljanec, sicer direktor Zdravstvenega doma Izola. Občina stranki Ponosni na Izolo (PNI) ni dovolila, da bi v Cankarjevem drevoredu in Drevoredu 1. maja izobesila svoje transparente, ki bi opozarjali na varnost v prometu, hkrati pa vabili k podpori stranke na lokalnih volitvah.

Enak transparent naj bi stranka PNI v Izoli že imela izobešen, za naslednje obdobje pa je občina izobešanje zavrnila, ker da transparent "ni bil pripravljen v vsebini in namenu sporočilne vrednosti, zatrjevane v vlogi za izdajo dovoljenja", piše v obrazložitvi upravnega sodišča. Na transparentu naj bi namreč bilo veliko na večje napisano ime stranke "Ponosni na Izolo", precej na manjše, torej v drugem planu, pa prometno opozorilo "Vozi previdno". Po razlagi občine, so hoteli v PNI na podlagi istega dovoljenja izobesiti drugačen transparent, kar so zato zavrnili.

Komljanec je v imenu PNI trdil, da je na transparentu pisalo vse, kar so navedli v vlogi, da pa v postopku odločanja ni bil nikoli pozvan k natančnejši opredelitvi glede izgleda transparenta. Komljanec se je najprej pritožil na Občino Izola in takratnemu županu Kolencu, a je bil zavrnjen, nato pa se je obrnil na sodišče, ki mu je letošnjega marca tudi pritrdilo in zadevo vrnilo v prvostopenjsko odločanje, torej nazaj na občino. Občini Izola je naložilo tudi povračilo plačila sodnih stroškov v višini 347,70 evrov skupaj z zamudnimi obrestmi. Sodba je v ponedeljek postala pravnomočna.

Igor Kolenc 

Komljanec, ki je prepričan, da ga je Občina Izola, pod vodstvom Kolenca, ovirala med predvolilno kampanjo za lokalne volitve, na katerih je sam kandidiral za župana. Zato zdaj razmišlja o odškodninski tožbi. "Seveda razmišljam o odškodninski tožbi, nastala mi je namreč škoda. Če me občina ne bi ovirala, bi lahko imel kakšnega svetnika v občinskem svetu več," pravi Komljanec in v šaljivem tonu doda še: "Kdo ve, lahko bi postal celo župan."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  14 .04. 2021 ob  18: 49
Plačujemo Izolani, ker smo izbrali "ta prave" z vodit občino in naše finance. Mogoče smo si pa to zaslužili, ker smo z neudeležbo na volitvah omogočili večinsko podporo napačnim ljudem.
Istriano |  14 .04. 2021 ob  15: 12
14
Tudi kakšen Komljančev okostnjak se bo našel za potegnit iz omare.
Fritla |  14 .04. 2021 ob  13: 22
21
Boga Izola.
To me spominja na une , ki so kasirali težke šolde za uno podrtijo na parkirišču pri ladjedelnici.
So jim kao onemogočali gospodarski razcvet.
Ta pa ni postal župan zaradi ene velike rjuhe nad cesto.
V vsakem slučaju pa plačamo itak mi Izolani, ponosni ali manj ponosni.