PIRATSKA STRANKA GRE PRVIČ NA LOKALNE VOLITVE: Svoje kandidate bodo imeli v štirih primorskih občinah

Slovenija

Na letošnje lokalne volitve, ki so razpisane za 20. november, se prvič podaja tudi Piratska stranka. Ta je na nedeljskem kongresu potrdila 16 list kandidatov za občinske svetnike in dve kandidaturi za župana.

Kot kandidata za župana v Mestni občini Ljubljana so člani stranke na kongresu potrdili strankinega sekretarja Jasmina Feratovića, kot kandidatko za županjo v Mestni občini Maribor pa strankino podpredsednico Nino Beyokol.

Občinske liste bo imela stranka v 16 občinah, in sicer občinah Lendava, Rogaška Slatina, Maribor, Slovenj Gradec, Mežica, Trbovlje, Ivančna Gorica, Novo Mesto, Domžale, Ljubljana, Tržič, Jesenice, Ilirska Bistrica, Bovec, Divača in Koper. Liste bo predvidoma vložila danes in v sredo.

Kandidati stranke bodo v predvolilni kampanji med drugim poudarjali potrebo po povečani preglednosti delovanja in poslovanja občin, pametnejšemu zbiranju in rabi podatkov na ravni občin, spodbujanju podatkovne ekonomije in podatkovnega altruizma ter participacije občanov pri odločanju, potrebo po optimizaciji elektronskih portalov občin ter trajnostni mobilnosti in energetski učinkovitosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija