PIVKO PRETRESA NARAŠČANJE ŠTEVILA OKUŽB: Začasno prepovedali uporabo športnih objektov ter kulturne in športne prireditve

Slovenija

Občinski štab Civilne zaščite v Pivki je zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v občini sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Za deset dni so prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov ter kulturne in športne prireditve v zaprtih prostorih. Občane pa so še pozvali, naj preložijo vsa načrtovana praznovanja.

V občini Pivka so v nedeljo našteli 11 aktivno okuženih občanov, izhaja s spletne strani občine.

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije je v nedeljo zasedal Občinski štab Civilne zaščite. Za deset dni oziroma do 24. septembra so prepovedali uporabo vseh zaprtih športnih objektov za delovanje klubov in rekreacije. Izjema je le športna dvorana Skala, kjer poteka šolska dejavnost. Prav tako naprošajo klube, društva in posameznike, da organizacijo treningov in tekmovanj preselijo na prosto.

Za isto časovno obdobje pa so prepovedali tudi vse kulturne in športne prireditve v občini, ki se izvajajo v zaprtih prostorih. Na prostem se lahko odvijajo le ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ob omejitvi števila udeležencev.

Občane pa so pozvali, naj se dosledno držijo vseh samozaščitnih ukrepov, kot so pravilna uporaba maske v vseh zaprtih javnih prostorih, redno umivanje rok, higiena kašlja, ohranjanje razdalje in redno zračenje prostorov. Poudarili so še, naj prebivalci, če imajo vročino ali se počutijo slabo, ne hodijo v službo in naj pokličejo osebnega zdravnika.

Občane pa prosijo še, naj preložijo vsa načrtovana praznovanja obletnic, rojstnih dni in piknikov.

Vsa podjetja v občini pa je občinski štab pozval, naj zagotovijo vse potrebne samozaščitne ukrepe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija