PO 13 LETIH: Finančno ministrstvo prenavlja strategijo razvoja iger na srečo

Slovenija

Ministrstvo za finance je pristopilo k prenovi strategije razvoja iger na srečo v Sloveniji. Od sprejetja veljavne strategije je namreč minilo že skoraj 13 let, posodobljena strategija pa je po pojasnilih ministrstva nujna predpostavka za morebitne nadaljnje sistemske spremembe in odločitve na področju prirejanja iger na srečo.

Ministrstvo bo za prenovo strategije angažiralo zunanjega neodvisnega izvajalca, ki bo predloge glede strategije podal na podlagi predhodno izvedene analize stanja na področju prirejanja iger na srečo, upoštevanja ureditve ter izkušenj v drugih državah članicah EU ter sodne prakse Sodišča EU, so pojasnili na ministrstvu.

Prenovljena strategija bo naslovila strateška vprašanja, kot so na primer obseg in postopek dodeljevanja koncesij, učinkovito izvajanje nadzora, odgovorno prirejanje, ki zagotavlja varstvo potrošnikov, ter optimiziranje javnofinančne koristi te dejavnosti.

Kot so še zapisali na ministrstvu, dejavnost prirejanja iger na srečo po eni strani lahko pomembno vpliva na gospodarski in turistični razvoj, po drugi strani pa lahko na družbo vpliva na specifičen način, ki ni značilen za druge gospodarske dejavnosti.

"Prav zato je za preprečevanje tveganj na tem področju, kot so zasvojenost udeležencev, goljufije in pranje denarja, potrebna dejavna vloga države, ki se odraža v vzpostaviti in vzdrževanju učinkovitega regulatornega in nadzornega okvirja prirejanja iger na srečo," so dodali v sporočilu za javnost.

Na ministrstvu so se odločili, da se opravi razmislek o posodobitvi trenutnih pravnih podlag za prirejanje iger na srečo na način, da bodo te omogočale dolgoročno vzdržno in mednarodno konkurenčno ponudbo iger na srečo, ki dopolnjuje turistično ponudbo Slovenije, in bodo ustrezno naslovile domače povpraševanje ter minimizirale tveganja za razvoj problematičnega igranja.

Predlog posodobljene strategije razvoja iger na srečo bo ministrstvo predložilo tudi v javno obravnavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija