PO DRUŽINSKI TRAGEDIJI V HIŠI V ČRNIČAH: Sin trdi, da je padla po stopnicah, policisti ga sumijo uboja

Kronika

Torkova tragedija, ki se je zgodila v stanovanjski hiši v Črničah, na območju Upravne enote Ajdovščina, ostaja še nepojasnjena. Preiskava smrti 91-letnice še poteka, policisti pa sumijo, da naj bi jo ubil njen sin.

Slike so simbolične.

Poročali smo že, da se je policistom in kriminalistom porodil sum, da vse okoliščine njene smrti niso v zadostni meri pojasnjene, že v torek pa so tudi odvzeli prostost osumljenemu uboja. 68-letnega moškega sumijo, da je storil več kaznivih dejanj, pišejo Primorske novice.

Našli naj bi jo v kopalnici

68-letnik je reševalce poklical v torek dopoldne. Dejal naj bi jim, da se njegova mama slabo počuti, a ob njihovem prihodu je bila 91-letna ženska že mrtva. Živela je v isti hiši skupaj z osumljenim, njegovo ženo in hčerko. 68-letni sin naj bi policistom objasnil, da je mati padla po stopnicah, vendar naj bi jo ob prihodu našli v kopalnici. Kot razlog, zakaj je niso našli tam, kjer je padla, je obrazložil, da ji je hotel pomagati. Medtem ko naj bi hči povedala, da sta se pred tragedijo prepirala.

Policisti in kriminalisti skupaj s forenziki raziskujejo okoliščine njene smrti. Kot so že včeraj pojasnili, so na podlagi preudarnih, taktnih in strokovnih prvih nujnih opravil zaznali sum uboja in o teh sumih obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Natančnejši vzrok smrti bo pokazala sodna obdukcija.

Sumijo ga več kaznivih dejanj

Osumljenec bo dva dni v pridržanju, nato bo stopil pred preiskovalnega sodnika, še piše časnik. Sumijo ga uboja matere, poleg tega pa so zoper njega podali še sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in sum storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Deli novico:

Ja |  06 .09. 2018 ob  14: 05
Saj vse žrtve padajo po stopnicah....Žalostno...Koliko nasilja pri nas...